Mazars en FORVIS vormen een uniek, nieuw top-10 wereldwijd netwerk

15 November 2023 – Mazars, een van de leidende internationale organisaties gespecialiseerd in audit, accountancy, tax en consulting en FORVIS, het acht grootste publieke accountantskantoor in de Verenigde Staten, kondigen vandaag aan dat zij vanaf 1 juni 2024 een nieuw, top-10 wereldwijd netwerk zullen vormen. Dit netwerk zal de beide organisaties optimaal positioneren voor verdere wereldwijde groei. De gezamenlijke expertise zal toelaten om klanten, in het bijzonder die met internationale behoeften, nog beter te kunnen bedienen.

Het netwerk zal wereldwijd gaan opereren onder één gezamenlijke merknaam, Forvis Mazars. Met ongeveer €4.7bn ($5bn) omzet1, zal Forvis Mazars een nieuwkomer zijn in de top-10 mondiale netwerk ranglijsten2. Het netwerk, uniek in zijn soort zal bestaan uit slechts twee leden: de respectievelijke partnerships van Forvis en Mazars, ​ Het zal wendbaar en flexibel kunnen opereren, consistente dienstverlening bieden en tegelijk de wereldwijde schaalgrootte hebben om te voorzien in de behoefte van klanten. De beide netwerk leden blijven in handen van de huidige respectievelijke partnerships. Met ingang van 1 juni 2024, zal Mazars USA onderdeel worden van Forvis Mazars in de Verenigde Staten.

Ik ben oprecht verheugd dat Mazars en FORVIS deze transformerende stap hebben gezet en ik ben enthousiast over de kansen die dit voor de beide bedrijven biedt, bij het bedienen van onze klanten en het ondersteunen van onze medewerkers”, aldus Hervé Hélias, voorzitter van de Executive Board van Mazars Group. ​

We zijn er trots op een baanbrekend nieuw netwerkmodel naar onze sector te brengen en zijn enthousiast om samen deze onderneming voort te zetten. Bij Mazars streven we ernaar onze klanten te helpen hun bedrijf vol vertrouwen op te bouwen en te laten groeien. Dit nieuwe netwerk, met twee leden, samen met FORVIS is een sterke aanvulling op ons huidige internationale, geïntegreerde partnership en bevordert de internationale strategie van Mazars aanzienlijk. We zijn er trots op dat we onze klanten het potentieel kunnen bieden van ons huidig internationaal geïntegreerd partnerschap in 100 landen en daar nu ook de voordelen van het grote nationale partnerschap van FORVIS in de VS aan kunnen toevoegen, en dat we in de VS werkelijk als één bedrijf zullen werken. Dit zorgt ervoor dat we de schaalgrootte en uitgebreidere dekking krijgen die we in de Verenigde Staten steeds hebben geambieerd, en bovendien worden we hiermee een top-10 wereldwijd netwerk met uitgebreide schaalgrootte en dekking.
Een netwerk van twee partnerships, opererend onder één mondiaal merk, is bevorderend voor onze gezamenlijke strategieën. Het is een kans om onze klanten nog beter te bedienen, vooral klanten met internationale noden, en daarnaast kunnen we onze medewerkers verder ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. De organisaties kennen elkaar goed, hebben een sterke geschiedenis van samenwerking en zeer vergelijkbare culturen waarin onze mensen en klanten op de eerste plaats staan”, aldus Tom Watson, CEO, FORVIS. ​

FORVIS hecht grote waarde aan het leveren van een Unmatched Client Experience® en het ontwikkelen van het potentieel van zowel klanten als medewerkers. Dit nieuwe netwerk stelt ons in staat dit te doen op een versterkt mondiaal platform.

 

Mazars, met kantoren in meer dan 100 landen, boekt steeds meer aanzien en werkt voor veel gerenommeerde merken in de wereld. FORVIS, gebouwd op een bijna 100-jarige historie in het leveren van een Unmatched Client Experience®, is een top 103 kantoor in de Verenigde Staten dat op zoek was naar een mondiaal platform. In een tijd waarin er veel verandert voor ondernemingen in de wereld en de dynamiek in de markt voortdurend in beweging is, biedt dit nieuwe wereldwijde netwerk wendbaarheid en flexibiliteit door de schaalgrootte, kennis en expertise, en wereldwijde dekking voor huidige en toekomstige klanten die we het hoogste niveau van consistentie en klantbeleving kunnen bieden.

 

1 2023 omzet: FORVIS €1.6bn ($1.7bn), Mazars verwacht €2.8bn ($3bn).

2 bron: IAB World Network rankings, gebaseerd op meest recente rankings

 

-- Einde

 

Media contact

Veronique Ryckaert, Country Managing Partner Mazars in Belgium & member Group Executive Board ​
E: [email protected]
T: 09 265 83 20

 

Isabelle Geeraerts, sr PR Consultant Bepublic Group
E: [email protected]
T: 0494 56 88 36

 

 

Over Mazars
Mazars is een internationaal geïntegreerd partnership, gespecialiseerd in audit, accountancy, advies, belasting en juridische dienstverlening*. We zijn actief in meer dan 100 landen en gebieden over de hele wereld en maken gebruik van de expertise van meer dan 30.000 professionals in het geïntegreerde partnerschap van Mazars om klanten van elke omvang, in elke fase van hun ontwikkeling te helpen. Bezoek mazars.com voor meer informatie.

*Waar toegestaan onder de toepasselijke nationale wetgeving

 

Over FORVIS ​
FORVIS, LLP is een professionele dienstverlener met een wereldwijd bereik en een passie om bedrijven vooruit te helpen. De 6.000 toegewijde teamleden van het bedrijf bieden een Unmatched Client Experience ® door het leveren van verzekerings-, belasting- en adviesdiensten in alle 50 US staten en internationaal. FORVIS behoort tot de grootste openbare ​ accountantskantoren in de Verenigde Staten en handhaaft een onwankelbaar doel om degenen die wij dienen te helpen hun volledige potentieel te ontsluiten – inclusief onze mensen, onze klanten en onze gemeenschappen. Bezoek forvis.com voor meer informatie.

 


 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be