MEDIA ALERT – Eerste dag Nationale Spelen lokt duizenden toeschouwers

De eerste dag van de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium kon rekenen op een warme, zonnige dag. En dat bracht opvallend veel toeschouwers op de been. Special Olympics Belgium is blij met de massale opkomst, maar waarschuwt automobilisten de komende dagen voor de mobiliteitsdrukte.

Hieronder lijsten we de opvallendste momenten van dag 1 van de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium op.

Selectierondes

Op donderdag wedijverden de atleten van de verschillende competities tegen elkaar in selectierondes. Op basis van hun resultaten, spelen ze de komende dagen wedstrijden tegen atleten van hetzelfde niveau.

Atleten krijgen gratis gezondheidscontroles

Al 20 jaar kunnen atleten dankzij het Healthy Athletes Program gratis hun gezondheid laten controleren door gezondheidsprofessionals en -studenten. Zo wil Special Olympics Belgium helpen om bepaalde risico’s, ziekten en kwalen sneller op te sporen. Volgens de organisatie is dat nog vaak een onderbelicht probleem bij mensen met een verstandelijke beperking. Vorig jaar lieten zo’n 1.500 atleten zich gratis screenen. Dankzij de screenings ontdekken de gezondheidszorgers regelmatig afwijkingen . Zo blijkt uit resultaten van de screenings van de afgelopen jaren dat 33% in aanmerking voor een gehoorapparaat, 32,7% overgewicht heeft, 26,4% lijdt aan obesitas, 40,3% de verkeerde schoenmaat draagt en 25,3% nood heeft aan een nieuwe correctiebril.

“Voor mensen met een verstandelijke beperking is het niet altijd gemakkelijk om uit te drukken dat ze zich niet goed voelen als gevolg van een bepaalde kwaal of ziekte. Ook hun omgeving merkt die problemen niet snel op of schrijven ze uit onwetendheid toe aan de mentale beperking zelf, terwijl dat niet noodzakelijk het geval is. Met dit programma kijken we naar acht verschillende aspecten: diabetes, lichamelijke conditie, gezonde voeding, osteopathie, voeten, gehoor, zicht en mondgezondheid. Zo krijgen de atleten en hun omgeving een goed inzicht op hun algemene gezondheid.” - Paul Nauwelaerts, mede-verantwoordelijke van Healthy Athletes Program

Mobiliteitsdrukte

De Nationale Spelen trekken veel supporters aan en dat leidt ook tot heel wat mobiliteitsdrukte. De organisatie raadt daarom aan om bezoeken tijdig in te plannen de aangegeven parkeermogelijkheden te volgen. Je bereikt de het olympisch centrum in De Nekker het best via de B101. Volg de Tangent en neem de afslag richting het centrum. Volg vervolgens de buitenring richting Nekkerspoel.

Parking Nekkerhal is de eerste parking om te benutten. Indien die parking volzet is, raadt de organisatie aan om naar parking Zandpoortvest te rijden, die zich op 15 minuten wandelen van De Nekker bevindt.

De politie controleert sterk op wildparkeren. Bovendien zijn er strenge controles aan de parkings aan UGC en de schaatsbaan, deze zijn niet voorzien voor de Nationale Spelen en kunnen dus niet gebruikt worden.

Mooi weer lokt veel toeschouwers

Het mooie weer bracht opvallend veel toeschouwers op de been. En zonnekloppers!

 

 

 

Beelden van de dag

Alle foto's in dit persbericht zijn vrij te gebruiken.

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Pieter Maenhout

Head of Marketing, Communication & Partnerships, Special Olympics Belgium

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be