MEDIA ALERT – Special Olympics Atleten geven het beste van zichzelf op en naast het veld

Tijdens de tweede dag van de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium schitteren de atleten in hun sporten. Naast het veld genieten ze met vrienden en familie van alle randanimatie én feestjes. Ook vandaag blijft de opkomst groot. De mobiliteitsdrukte van de voorbije dagen is ondertussen onder controle. De organisatie maakt zich klaar voor de slotdag met een spetterende slotceremonie.

Hieronder lijsten we een paar van de opvallendste momenten en verhalen van de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium op.

Atleten tonen beste van zichzelf

Dat de Nationale Spelen het beste in de atleten naar boven brengt, bewijst ook de Gentse atletieker Ruben, van leefgroep MFC Styrka. ​ “Bij verspringen heb ik mijn persoonlijk record verbroken. Tijdens de training sprong ik 4 meter 75, maar hier heb ik plots 5 meter 30 gehaald! Dat is maar 11 centimeter minder dan het Belgisch record. Ik heb echt mijn best gedaan en de supporters helpen ook.”

Voor het eerst kajak op Nationale Spelen: een “unified” sport

Voor eerst kunnen ook kajakkers zich uitleven op de Nationale Spelen. Dat doen ze in “unified” competities, waarbij Special Olympics atleten met en zonder verstandelijke beperking in hetzelfde team het beste van zichzelf geven. Zussen Nona (18) en Marthe (24) uit Geel vormen zo’n duo bij kajak. Zij trekken in juni samen naar de wereldspelen in Berlijn. “Daar gaan we kajakken voor goud”, verzekert Nona, die recht uit het water komt met een verdiende gouden medaille. “Wij varen dan wel samen, maar Nona is ook zelfstandig”, zegt Marthe. “De kajakclub is niet zo ver van ons huis, daar fietst ze zelf naartoe.”

Mensen met zware beperking krijgen apart programma

De soorten verstandelijke beperkingen variëren zeer sterk. Voor mensen met een zware verstandelijke beperking is het daardoor vaak moeilijk om deel te nemen aan de reguliere sportcompetities. Daarom biedt Special Olympics Belgium een Adaptive Physical Activities-programma aan in samenwerking met verschillende vrijwilligers.

Vandaag staan de Leerlingen van het Institut Technical Saint-Vincent in Soignies te hulp in dit programma. “Ja, dat is geweldig om deze mensen doen te genieten van de sport,” vertelt Nathan. “Volgend jaar komen we misschien wel terug voor tijdens onze stage of residentie,” voegt Louve daaraan toe. Het enthousiaste gejuich van de leerlingen is te horen tot aan het Olympische dorp.

Special Olympics Belgium krijgt drie mobiele sportvelden

Vrouwenorganisatie Inner Wheel zamelde via een sponsortocht 30.000 euro in, die ze schenken aan Special Olympics Belgium in de vorm van sporttegels. Daarmee kan de organisatie sportvelden creëren op eender welke plek. Het bewijs is tijdens de Nationale Spelen te vinden in de Nekkerhal: daar leveren de basketballers topprestaties op drie basketbalvelden, allemaal gemaakt van de sporttegels.

Voldoende energie naast het veld

Wie na zijn wedstrijden nog energie op overschot heeft, haast zich steevast naar het olympisch dorp. Daar zorgen studenten van het RITCS voor de juiste animo met beats op Special FM. Maar ook onder de atleten zijn er uitstekende DJ’s. Een dag vol sport houdt hen niet tegen om ’s avonds het feestje nog op gang te brengen. Zo draaide Jaimie Van Kerschaver ofwel DJ Jack Amai M’n Klak na zijn voetbalwedstrijd nog een uitstekende set op de after party. ​ Vanavond is het de beurt aan zwemmer Pieter Schram als DJ Rochedo.

 

Beelden van de dag

Alle foto's in dit persbericht zijn vrij te gebruiken.

 

Pieter Maenhout

Head of Marketing, Communication & Partnerships, Special Olympics Belgium

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

 

 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be