Meer dan 1.000 G-voetballers trappen hun seizoen af tijdens 11de Football Kick-Off

Prof- en amateurscheidsrechters leiden samen grootste Belgische G-voetbaltornooi in goede banen

De elfde editie van de Football Kick-Off op zondag 5 september 2021 is opnieuw het startschot van de voetbalcompetitie voor spelers met autisme, een mentale en/of een fysieke beperking. Tijdens het grootste G-voetbaltornooi van het land tekenen 70 teams present aan het Provinciaal Domein de Nekker in Mechelen. Onder goedkeurend oog van Piet den Boer, bondscoach van de ‘Special Devils’ kunnen meer dan 1.000 G-voetballers zich uitleven in de 5vs5- en 8vs8-wedstrijden vol voetbalplezier. Rivalen KV Mechelen en Racing Mechelen verzorgen de omkadering terwijl de prof- en de amateurscheidsrechters de wedstrijden in goede banen leiden.

Na een virtuele editie door de gezondheidscrisis vorig jaar, strijkt de Football Kick-Off voor haar elfde editie neer in het Provinciaal Domein de Nekker in Mechelen. Met meer dan 1.000 deelnemers en 70 deelnemende teams is de Football Kick-Off het grootste G-voetbaltornooi van België en traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe G-voetbalseizoen in België. In het G-voetbal zijn er verschillende competitieformats, met 5vs5- en 8vs8-wedstrijden en verschillende categorieën ​ afhankelijk van de aard van de beperking, de leeftijd en het niveau van de spelers.

“Na een bijzonder jaar zonder competitie staan al onze G-voetballers te popelen om opnieuw samen hun voetbalplezier te kunnen beleven. Momenteel zijn er ongeveer 126 clubs in ons land, maar we moedigen iedereen aan om een G-voetbalteam op te starten in een bestaande of nieuwe werking. Tegen 2024 willen we op die manier samen met de clubs een G-voetbalaanbod uitbouwen voor iedere persoon met een beperking binnen een straal van 15km van zijn/haar woonplaats. We streven in Vlaanderen naar minimum 1 G-voetbalwerking per 2 gemeenten, oftewel 150 clubs."
Stefan Verheyen, Grassroots Manager Voetbal Vlaanderen

Hun voetbalvaardigheden mogen alle deelnemers demonstreren aan Piet den Boer, G-sportambassadeur en één van de bondscoaches van de Special Devils, het nationale team voor spelers met een beperking dat mikt op de Special Olympics 2023. Daarnaast zullen er ook enkele spelers uit de Jupiler Pro League afzakken om hun eigen team te komen aanmoedigen. Voetbalclubs KV Mechelen en Racing Mechelen, die beiden ook een G-voetbalwerking hebben, begraven voor één dag de strijdbijl want zij zullen samen instaan voor de praktische omkadering van het evenement.

“Voor mij staat de Football Kick-Off voor plezier, fun en vriendschap. Ook voor deze spelers is het voetbal oh zo mooi. Daarnaast ben ik natuurlijk enorm blij dat het dit jaar doorgaat in Mechelen, een stad die me heel nauw aan het hart ligt. Welkom in Mechelen!”
Piet den Boer, G-sportambassadeur en bondscoach Special Devils

De wedstrijden op de Footbal Kick-Off hebben natuurlijk ook een spelleiding nodig en daarvoor slaan de profscheidsrechters de handen in elkaar met hun collega’s die fluiten in de amateurcompetities. Zo zullen onder meer Bert Put, Nicolas Laforge, Wesley Alen en Viki De Cremer afzakken naar Mechelen terwijl gewezen sportcommentator Jos Willems de spelers welkom heet en de wedstrijden aan elkaar praat. Na afloop van de wedstrijden zullen de Vlaamse zanger Günther Neefs en DJ Carlito het voetbalfeest afsluiten.

Wie meer informatie wil over de Football Kick-Off of wie zelf een G-voetbalclub wil starten, kan terecht op de website van de KBVB.

De pers is van harte welkom om dit evenement van dichtbij mee te beleven. Zij kunnen zich op zondag 5 september 2021 aanmelden aan het onthaal bij Hedeli Sassi.


Contact:

KBVB: ​
Hedeli Sassi, hedeli.sassi@rbfa.be , +32 486 912 383

Voetbal Vlaanderen: ​
De Klerck Nand, ​ nand.de.klerck@voetbalvlaanderen.be, +32 485 83 04 54

ACFF: ​
Marvin Olawaiye, marvin.olawaiye@acff.be, +32 474 85 42 94

Pro League: ​
Jan Cas, jan.cas@proleague.be, +32 488 60 87 78

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be