Meer dan 3700 West-Vlamingen tekenen in om zonnepanelen in groep aan te kopen

Kostprijs via groepsaankoop iChoosr gemiddeld 30 procent lager dan marktprijs

In nog geen twee maanden tijd hebben al meer dan 3700 West-Vlamingen ingetekend op een groepsaankoop voor zonnepanelen in de provincie West-Vlaanderen. Marktleider iChoosr begeleidt de groepsaankoop in West-Vlaanderen al voor de derde keer. De zonnepaneleninstallaties zullen gemiddeld dertig procent goedkoper zijn dan de huidige marktprijs.

Zes weken na de start van de inschrijvingen voor de groepsaankoop zonnepanelen in West-Vlaanderen is de prijs vastgelegd. Door het succes — meer dan 3.700 gezinnen schreven zich al in — komt de prijs erg interessant uit: de West-Vlaamse gezinnen zullen ruim dertig procent minder betalen dan de gemiddelde marktprijs. De kostprijs voor een standaard systeem van iets meer dan 4 kWp (15 blauwe panelen) is 3.844 euro (incl. 6% btw). Dat is meer dan 1.700 euro onder de marktprijs.

Het is de derde keer dat de groepsaankoop “West-Vlaanderen kiest zonne-energie” wordt georganiseerd. Het initiatief komt van Energiehuis Oostende (Eos) en wordt mee ondersteund door 31 West-Vlaamse steden en gemeenten. iChoosr, marktleider van groepsaankopen, begeleidt deze actie.

Bij een groepsaankoop voor zonnepanelen brengen verschillende energieleveranciers eerst een bod uit op een veiling. De scherpste biedingen worden geselecteerd. Het zijn deze keer Gutami Solar Projects in samenwerking met eco-Degelek uit Kortrijk en Vannec uit Oostkamp, die de veiling begin oktober wonnen.

We zijn zeer tevreden met de korting die is afgedwongen tijdens de veiling. Dit toont aan dat het zeer interessant is om nu te kiezen voor zonnepanelen. Zo kunnen we er samen voor kiezen om groener te gaan.
Eos

 

Aankoop terugverdiend in acht jaar

Zonnepanelen bestellen via een groepsaankoop is goedkoper, omdat de vaste kosten over een groter aantal klanten worden verdeeld. Daardoor wordt de aankoop sneller terugverdiend. Een installatie gaat gemiddeld 25 jaar mee. Zonder groepsaankoop verdien je deze terug in bijna 10 jaar, via een groepsaankoop zelfs al in acht jaar of sneller. Daarna boek je winst.

Niet alleen in West-Vlaanderen, maar ook in andere provincies zijn groepsaankopen succesvol geweest in het verleden. Vorig jaar hebben meer dan 8200 gezinnen en kmo’s in Vlaanderen zonnepanelen besteld via een groepsaankoop van iChoosr. Dat is bijna drie keer meer dan in 2015 en een record.

Veel Vlamingen worstelen met de vraag of ze zelf geen zonnepanelen zouden leggen. Maar alle administratie en keuzestress die daarbij komt kijken, schrikt hen af. Via een groepsaankoop krijgen ze duidelijke informatie. Bij iChoosr doen wij al het uitzoekwerk voor de klanten. Zes op de tien mensen kiezen voor groepsaankopen omdat ze zich dan niets meer hoeven aan te trekken van alle bijkomende administratie."
Frédéric Dumalin van iChoosr

Mensen uit West-Vlaanderen kunnen zich nog inschrijven tot en met 8 december 2017 voor de groepsaankoop via www.wijkiezen.be. Er zijn ook verschillende informatieavonden in heel de provincie waar ze met hun vragen terecht kunnen bij de organisatoren en de leveranciers. Daarna kunnen deelnemers zelf beslissen of ze hun persoonlijk voorstel accepteren.

 

20171018 PB groepsaankoop West-Vlaanderen.docx

DOCX - 373 Kb

Frédéric Dumalin

woordvoerder iChoosr

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be