Meest uitdagende studentenjob: Schotense Robine De Haen voor één maand CEO van 800 medewerkers

Adecco biedt jongeren unieke werkervaring met CEO For One Month

Haar allerlaatste examen is net achter de rug, maar op 20 juni staat Robine De Haen uit Schoten al aan het hoofd van de Belgische en Luxemburgse tak van hr-dienstverlener en uitzendorganisatie the Adecco Group. De 23-jarige studente heeft daarmee één van de meest uitdagende studentenjobs van deze zomer te pakken. The Adecco Group wil met het initiatief jongeren de kans bieden om hun leidinggevende talenten te ontdekken. Robine mag met haar jeugdige inzichten op bedrijfsvoering een maand lang haar stempel drukken op de organisatie. Dat ze een mondje Chinees spreekt, geeft haar zelfs een troef meer dan huidig topman Jan Dekeyser.

Het initiatief CEO For One Month is ondertussen aan zijn negende editie toe. Jaarlijks stellen zo’n 1.000 jongeren zich kandidaat om één maand aan het roer te mogen staan van één van de grootste uitzendorganisaties van het land. Na een intensieve selectieprocedure mogen 10 kandidaten hun leidinggevende capaciteiten voor een professionele jury bewijzen aan de hand van een presentatie van een business case, 1-op-1-gesprekken en een spel waarin hun persoonlijkheid en vaardigheden worden getest.

Robine De Haen uit Schoten doorstond de voorbije maanden alle proeven met glans. Haar strategische inzichten op vlak van bedrijfsmanagement en haar kennis van het Chinees wisten de jury te overtuigen. Vanaf vandaag mag ze één maand lang – onder het toeziend oog van Country Director Jan Dekeyser – het reilen en zeilen binnen the Adecco Group voor haar rekening nemen.

“Ik heb altijd al de ambitie gehad om ooit een internationaal bedrijf te mogen runnen. Via mijn engagement bij AIESEC - ​ een internationale studentenorganisatie die actief is in meer dan 1700 universiteiten in 124 landen - heb ik reeds een team van 23 mensen van 13 verschillende nationaliteiten mogen leiden en dat smaakte duidelijk naar meer. CEO For One Month ligt in het verlengde van dit engagement en biedt me een unieke kans om van dichtbij te mogen meemaken hoe het er onder de motorkap van zo’n grote, internationale organisatie aan toegaat. Ik ben vastberaden om met mijn kennis en inzichten een bijdrage te leveren aan de werking van the Adecco Group in België en Luxemburg. Ik ben dankbaar dat ik mijn tanden de komende maand in deze uitdaging mag zetten en kijk enorm hard uit naar alle ervaringen die ik zal opdoen.” - ​ Robine De Haen, voor één maand CEO van the Adecco Group in België & Luxemburg
Robine De Haen, voor één maand CEO
Lees verder onder deze foto
Robine De Haen, voor één maand CEO
Lees verder onder deze foto

Drukke agenda

De nieuwe CEO For One Month zal haar mouwen mogen opstropen. Robine krijgt dezelfde agenda als Country Director Jan Dekeyser. Zo neemt ze actief deel aan alle vergaderingen van Dekeyser en moet ze ook oplossingen bedenken voor de uitdagingen waar the Adecco Group vandaag in België mee geconfronteerd wordt. The Adecco Group wil op die manier kansen geven aan jongeren om hun leidinggevende competenties in de praktijk tot uiting te brengen. Bovendien houdt de organisatie zo de vinger aan de pols bij de nieuwe generatie leidinggevenden rond toekomstige bedrijfsvisies.

Het is een stevig programma, maar we merken steeds dat het ook heel leerrijk is voor de CEO For One Month. Dat werkt in twee richtingen. Jaar na jaar leren ook wij bij van de inzichten die jongeren met ons delen over bedrijfsvoering en de werking van ons bedrijf. Dat houdt ons als organisatie scherp. Ik vind het steevast fantastisch om samen te werken met de CEO For One Month. Misschien kan Robine ons zelfs wat beter helpen met onze Chinese relaties.” - Jan Dekeyser, Country Director van the Adecco Group BeLux

Springplank voor carrière

De uitdagende en intensieve studentenjob zal Robine in ieder geval geen windeieren leggen. Haar voorgangers vonden nadien jobs bij internationale ondernemingen zoals the Coca Cola Company, Google en the Adecco Group zelf. Voor al haar werk mag Robine zich ook verwachten aan een CEO-waardige verloning met een maandloon van €6.000 euro netto. Bovendien rijdt de CEO For One Month gedurende haar tewerkstelling met een eigen bedrijfswagen.

We geloven heel sterk in de veerkracht van de toekomstige generatie leidinggevenden. Daarom vinden we het ook belangrijk om in hen te investeren. Figuurlijk, door hen alle kansen te bieden om hun leidinggevende talenten te ontwikkelen, maar ook letterlijk met een CEO-waardige verloning. De verloning stellen we gelijk aan één jaar studies bekostigen. Al staat het de CEO For One Month uiteraard vrij om te kiezen wat ze ermee doet. Met ons initiatief willen we vooral een mooie springplank voor haar carrière bieden.” - Jan Dekeyser, Country Director van the Adecco Group BeLux

Na een maand in het spoor te hebben gelopen van de Belgische Country Director komt er mogelijk nog een vervolg voor Robine De Haen. Robine kan ook meedingen naar de functie van Internationale CEO For One Month. Als ze die uitdaging wint, mag ze op het hoofdkantoor in Zwitserland mee aan het roer staan met Denis Machuel, de wereldwijde CEO van the Adecco Group.

Jan Dekeyser & Robine De Haen
Jan Dekeyser & Robine De Haen

 

Robine De Haen

CEO For One Month, The Adecco Group

Sonia Frey

HR Director Belux, The Adecco Group

Frédéric Van Waeijenberge

Head of Marketing Adecco BeLux, The Adecco Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be