Metagenics neemt Brits-Ierse verdeler van voedingssupplementen Nutri Advanced over

Belgische marktleider bouwt verder aan Europese groei vanuit Oostende

  • Metagenics Inc. neemt 100% van de aandelen van Nutri Advanced Ltd. (VK) en Nutri Advanced Plus Ltd. (Ierland) over.
  • Nutri Advanced is al vele jaren exclusieve verdeler van Metagenics producten.
  • Door de overname krijgt Metagenics voet aan grond in alle belangrijke EMEA-landen.
  • Metagenics is de referentie in België op vlak van micronutritie. Het kende de afgelopen jaren een spectaculaire groei en is marktleider in België.

Donderdag 7 juli 2022. De Amerikaanse specialist in micronutritie Metagenics, met Europees hoofdkwartier in Oostende, heeft een overeenkomst bereikt voor de overname van Nutri Advanced Ltd. (Verenigd Koninkrijk) en Nutri Advanced Plus Ltd. (Ierland). Beide bedrijven zijn al jaren de exclusieve verdeler van de producten van Metagenics in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Metagenics, marktleider in België, bouwt daarmee verder aan zijn Europese expansie en gaat verder op het elan van vorige week. Toen kondigde het bedrijf een exclusief partnership aan met The Akkermansia CompanyTM voor de verdeling van een nieuw product op basis van gepasteuriseerde Akkermansia muciniphila in de Benelux.

Nutri Advanced, met hoofdkantoor in Whaley Bridge bij Manchester (VK), groeide sinds 1984 uit tot een gewaardeerd partner voor duizenden dokters en specialisten in het VK en Ierland. Dat deed het de voorbije 18 jaar onder meer als exclusieve verdeler van de producten en voedingssupplementen van Metagenics in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. ​ In elk van de drie voorbije jaren heeft Nutri een groei met dubbele cijfers gekend en een omzet van meer dan 9 miljoen euro behaald. ​ De onderneming stelt 43 mensen te werk in het VK en Ierland.

“Voor Metagenics kadert deze overname in de strategie om rechtstreeks aanwezig te zijn in alle belangrijke EMEA-landen en de synergiën te benutten van een pan-Europese activiteit in voedingsproducten en -concepten om mensen te helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden”, vertelt Stijn Oste – Regional Vice President EMEA.

Metagenics, met maatschappelijke zetel gevestigd in Aliso Viejo, Californië, VSA, is momenteel de verdeler en leverancier van zowat 45% van de producten van Nutri Advanced. Metagenics Inc. realiseert een omzet van meer dan 400 miljoen USD en stelt over heel de wereld 1100 mensen te werk.

Europese groei vanuit Oostende

Metagenics zal de activiteiten van Nutri Advanced blijven steunen en uitbreiden. ​ Nutri Advanced heeft een sterk en gerespecteerd imago op de Britse en Ierse markten, de perfecte basis voor verdere groei en ontwikkeling. Voor de klanten zal er niets veranderen. Alle diensten en producten zullen dezelfde blijven voor de voorschrijvers en de patiënten en het team van voedingsadviseurs. De klantendienst zal volledig operationeel blijven.

Met deze overname gaat Metagenics verder op het positief elan na de aankondiging vorige week over het exclusieve partnership met The Akkermansia CompanyTM voor de verdeling van het nieuwe product op basis van gepasteuriseerde Akkermansia muciniphila in de Benelux. Mensen met risico op hart- en vaatziekten, obesitas of diabetes type 2 zullen hun suikerspiegel beter onder controle kunnen krijgen. Het voedingssupplement werd ontwikkeld door A-Mansia, spin-off uit Louvain-La-Neuve die sinds enkele weken “The Akkermansia Company™” heet. Het nieuwe product zal te verkrijgen zijn in de apotheek, parafarmacie en online apotheek vanaf 5 september.

 

Over Metagenics

Metagenics is dé referentie in België op vlak van micronutritie. Het bedrijf, gelegen in Oostende, kende de afgelopen jaren een spectaculaire groei en is de absolute nummer 1 op de Belgische markt met een marktaandeel van meer dan 12 procent. Dankzij sterk wetenschappelijke onderbouwing is Metagenics ook met voorsprong marktleider in de prescriptiemarkt en de eerste keuze van de voorschrijver.

Metagenics Europe, producent van hoogwaardige micronutritie, maakt deel uit van de wereldwijd actieve Amerikaanse groep Metagenics Inc. met eigen vestigingen in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland, België, Nederland, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Canada, Japan en met distributeurs in tientallen andere landen. Vanuit het hoofdkwartier in Oostende bedient en coördineert Metagenics Europe de volledige Europese markt.

Bij het grote publiek is Metagenics voornamelijk gekend met producten zoals zoals MetaRelax®, een goed opneembaar magnesiumcomplex, CurcuDyn® Forte, een hoog gedoseerd bio-geoptimaliseerd kurkuma-extract, Bactiol®, levende bacteriën in hoge dosering, ImmuDefense®, essentiële vitamines en mineralen ter ondersteuning van het immuunsysteem, MetaDigest®, verteringsenzymen, Eskimo®, een hoogkwalitatief omega 3-vetzuren gamma.

Meer dan 90% van de micronutritie van Metagenics voor Europa wordt in Oostende geproduceerd. De productie verloopt via de strengste normen. Dit bewijzen het Autocontrole Certificaat & het ISO 9001 Certificaat. Metagenics stelt rechtstreeks meer dan 364 mensen tewerk in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. De totale omzet van Metagenics Europe bedroeg in 2021 meer dan 87 miljoen euro.

 

Over Nutri Advanced

Sinds de oprichting in 1984 produceert Nutri Advanced vitamines, gezondheids- en voedingssupplementen bestemd voor gezondheidsspecialisten, hun patiënten en consumenten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Vandaag is Nutri Advanced de exclusieve leverancier van producten van Metagenics in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het bedrijf heeft een omzet van 9 miljoen euro per jaar en telt 43 medewerkers.

 

Perscontact:

Barbara Samain, +32 (0)59 29 50 30, barbara.samain@metagenics.eu

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be