Michaël Pilaeten van CTG benoemd tot voorzitter werkgroep ‘Agile’ binnen Internationale Software Testing Qualifications Board

Belg zet mee lijnen uit bij wereldwijde softwaretesters-organisatie ISTQB

De Belg Michaël Pilaeten van IT-dienstenleverancier CTG zit de volgende twee jaar mee aan het stuur van de Internationale Software Testing Qualifications Board (ISTQB). Deze wereldwijde organisatie is de referentie voor softwaretesters. Pilaeten zal als voorzitter van de werkgroep Agile onder andere mee de rol van testers definiëren bij de digitale transformatie van bedrijven.

IT’ers die als tester van software carrière willen maken, scholen zich best maandelijks bij en bewijzen hun theoretische kennis aan de hand van erkende certificaten. De wereldwijde organisatie ISTQB is een van die autoriteiten. De internationale vzw geeft in ruim 100 landen lijvige cursussen uit van wat er van testers verwacht wordt en nam de voorbije 18 jaar wereldwijd bijna een miljoen examens af. 

“Het is een eer om als Belg mee de lijnen uit te zetten van een internationale organisatie. Zo hou ik de vinger aan de pols van wat er wereldwijd leeft op het gebied van testing en kan ik zelf mijn ervaringen delen op een internationaal podium.”
Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG  

Belg bepaalt standaard van testing 

De Internationale Software Testing Qualifications Board zet internationaal de standaard op gebied van testing. Michaël Pilaeten zal de komende twee jaar als Belg dus mee de toekomst van softwaretesting schrijven en de norm binnen het vakgebied bewaken. 

“De benoeming van Michaël tot een van de wereldwijde voorzitters binnen ISTQB is een mooie en fijne erkenning van de competenties die we hebben binnen CTG. Het geeft aan dat we een voortrekkersrol spelen in België op het vlak van agile testing binnen softwareontwikkeling.”
Pieter Vanhaecke, wereldwijde directeur Testing bij CTG

Softwaretesters cruciaal bij digitale transformatie

Een van de prioriteiten van Michaël Pilaeten als voorzitter Agile binnen ISTQB is om richting te geven aan het strategische luik. De voorbije jaren reikte de organisatie wereldwijd beduidend meer certificaten in Agile uit. De verklaring voor de stijgende populariteit is deels te zoeken bij de digitale transformatie van bedrijven.

“Testers zullen de komende jaren mee vorm geven aan digitale organisaties. Het is daarom cruciaal dat ze van bij de start mee nadenken over de vereisten van de software en actief mee ontwikkelen. Die leidraden zal ik vanuit mijn nieuwe rol binnen ISTQB uitwerken voor de wereldwijde community van testers.”
Michaël Pilaeten van CTG

Over CTG
Sinds zijn oprichting in 1966 heeft CTG een uitstekende reputatie opgebouwd qua reactiesnelheid en betrouwbaarheid – eigenschappen waarmee we volgens onze klanten het verschil maken. CTG biedt totaaloplossingen aan op het gebied van informatie, technologie en bedrijfsvoering die een antwoord bieden op kritieke uitdagingen voor klanten in snelgroeiende sectoren in Noord-Amerika en West-Europa. CTG heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van betrouwbare dienstverlening en zet in op langdurige klantrelaties en -vertrouwen. Daardoor kunnen we strategische inzichten ontwikkelen die de investeringen en het concurrentievoordeel van de klant maximaliseren. CTG is actief in Noord-Amerika, West-Europa en India. Het bedrijf publiceert regelmatig nieuws en andere belangrijke informatie online op www.ctg.com.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be