Modis België sluit overeenkomst met Europese Commissie voor tewerkstelling van 1.200 IT'ers

Belgisch bedrijf voert komende vier jaar raamovereenkomst van 500 miljoen euro uit

IT-dienstenleverancier Modis heeft na een openbare aanbesteding een overeenkomst getekend met de Europese Commissie en Europese agentschappen om de diensten van IT-medewerkers aan te bieden. Modis Belgium wordt met deze overeenkomst de eerste contractant binnen een cascadesysteem, met een maximale waarde van 500 miljoen euro. Het is de grootste raamovereenkomst die binnen de EU-Instellingen ooit gesloten is voor IT-diensten.

Modis, een onderdeel van de The Adecco Group, is hiermee de volgende 4 jaar verantwoordelijk voor diensten in het veld van IT-ontwikkeling, -onderhoud en -ondersteuning. Het contract bevat verschillende profielen consultants, waaronder business-analisten, architecten, projectmanagers en ontwikkelaars, voor de deelnemende EU-Instellingen in België. De troef van Modis is dat het kan inspelen op de schaarste aan IT’ers op de Belgische arbeidsmarkt door een beroep te doen op zijn andere vestigingen over heel Europa.

Modis coördineert bezetting van IT’ers binnen EU-Instellingen

De contractwaarde weerspiegelt de diensten van zo’n 1200 IT-specialisten voor 4 jaar. Modis, als leidinggevende partij binnen dit contract, zal een substantieel aandeel van de IT’ers aanleveren. Daartoe stelde het bedrijf een team samen met experten die sinds jaar en dag binnen de Europese Instellingen actief zijn.

"We zijn met Modis in alle landen van de Europese Unie gevestigd en zijn als onderdeel van de internationale the Adecco Group een betrouwbare en solvabele partij voor de EU-Instellingen, maar ook voor IT’ers die voor de EU willen werken. We kunnen bovendien hun partners via ons moederbedrijf helpen een job te vinden in België.”
Hubert Vanhoe, Managing Director Modis Benelux

IT-dienstverlening is DNA van Modis

Modis stelt vandaag in Europa zo’n 10.000 IT-professionals tewerk. Dit nieuwe Europese contract voor de Belgische vestiging van Modis bewijst de ervaring en de expertise van de snelgroeiende onderneming. In Europa levert het onder andere IT-medewerkers voor IBM, Ericsson en HP. In België bijvoorbeeld aan Cisco, Telenet en de Vlaamse Overheid.

“IT-dienstverlening zit in het DNA van Modis. Die aanpak op vlak van werving, coaching en begeleiden van IT’ers werkt. Het is daar dat we het verschil maken met klassieke IT-leveranciers.” 
Hubert Vanhoe


Over The Adecco Group
The Adecco Group is ’s werelds leidende partner voor personeelsoplossingen. Elke dag bieden we meer dan 700.000 mensen vaste en flexibele tewerkstelling. Met meer dan 33.000 medewerkers in 60 landen, transformeren we de arbeidswereld job per job. Onze collega’s staan ten dienste van meer dan 100.000 organisaties met het talent, de HR-dienstverlening en de allernieuwste technologieën die ze nodig hebben om te slagen in een continu veranderende wereldeconomie. Als Fortune Global 500-bedrijf geven we het goede voorbeeld door gedeelde waarde te creëren die beantwoordt aan sociale noden, en door het stimuleren van innovatie. Onze cultuur van inclusiviteit, billijkheid en teamwork maakt individuen en organisaties sterker, is een brandstof voor de economie en bouwt aan een betere maatschappij. Deze waarden vinden weerklank bij onze werknemers, die ons naar de 2de plaats op de lijst van Great Place to Work® - World’s Best Workplaces 2017 stemden. We werken aan een toekomst voor iedereen.

The Adecco Group is gevestigd in Zürich, Zwitserland. Adecco Group AG is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en genoteerd op de Zwitserse beurs SIX Swiss Exchange (ADEN). De groep wordt gedreven door acht leidende merken: Adecco, Modis, Badenoch & Clark, Spring Professional, Lee Hecht Harrison, Pontoon, Adia en YOSS.
Voor meer informatie: www.modisbelgium.be 

Bert Bouserie

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be