Neckermann heropent alle 62 winkels op vrijdag 12 juni

Reisorganisatie zet extra in op vakantiehuisjes door corona

Vrijdag 12 juni heropent reisorganisatie Neckermann al zijn 62 winkels in België. In 40 winkels kan de Belg opnieuw doorlopend en zonder afspraak terecht van maandag tot zaterdag om zijn vakantieplannen te bespreken. De overige 22 kleinere shops zullen twee dagen per week open zijn, op maandag (op afspraak) en zaterdag (vrij bezoek). Neckermann zet door de coronacrisis voortaan ook meer in op ‘corona-proof’-vakanties. Belgische toeristen hebben er nu de keuze uit meer dan 50.000 extra vakantiewoningen en kampeeradressen.

Na de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni, is het al zeker dat we vanaf 15 juni opnieuw de grens over mogen om op vakantie te gaan. Mondjesmaat komt er ook meer duidelijkheid welke landen Belgische toeristen zullen ontvangen. Daarom opent Neckermann voor het eerst sinds 17 maart opnieuw al zijn winkels in België op 12 juni. De reisorganisatie draaide de voorbije week in een vijftal winkels proef en heeft heel wat extra inspanningen geleverd om het bezoek aan zijn winkels zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

“We hebben plexiglas geïnstalleerd, alle medewerkers kregen opleidingen rond hygiënemaatregelen en bezoekers zullen hun handen kunnen ontsmetten met handgel. Infofiches aan de ingang zullen aangeven hoeveel mensen tegelijkertijd in de winkel aanwezig mogen zijn. Het blijft weliswaar koffiedik kijken hoe snel de Belgische toerist zijn weg naar onze winkels zal terugvinden, maar we verwachten de eerste dagen en weken alvast aardig wat volk.”
Leen Segers, woordvoerster van Neckermann

50.000 extra vakantiehuisjes

De Belg heeft goesting om opnieuw op vakantie te gaan. Dat toonde een studie van de VAB eerder deze week, maar ook de telefoon bij Neckermann stond de afgelopen weken niet stil. Het lijkt erop dat Belgische toeristen dit jaar meer voor autovakanties zullen kiezen en voor vakanties waar ze in hun eigen bubbel kunnen blijven. Om op die trend in te spelen, werkte Neckermann een nieuw, extra aanbod uit met onder andere 50.000 extra vakantiehuisjes. 

“Vroeger was 80% van onze verkochte reizen in de zomer een vliegvakantie naar het Middellandse Zeegebied. De coronacrisis heeft onze plannen om ons reisaanbod uit te breiden versneld. We blijven ons klassieke aanbod van vliegvakanties, citytrips enz. uiteraard wel verder aanbieden, maar de voorbije maanden hebben we verschillende samenwerkingen opgezet die verder gaan dan dat. Onder andere met Interhome, dat meer dan 50.000 vakantiewoningen binnen en buiten Europa aanbiedt, en met campings.com, dat meer dan 2.000 kampeeradressen in portefeuille heeft. Ook ons eigen ‘Eureka’-platform staat nu op punt: Belgen kunnen er zelf hun reis samenstellen en hebben de keuze uit bestemmingen van over de hele wereld. Zo kan elke Belg met zijn bubbel dit jaar gerust op vakantie vertrekken.”
Leen Segers, woordvoerster van Neckermann

Tweede start voor Neckermann

De Neckermann-winkels, die eind 2019 werden overgenomen door de Spaanse reisorganisatie Wamos Group, kenden begin dit jaar een sterke nieuwe start, maar het coronavirus gooide na enkele maanden roet in het eten. De reisorganisatie maakt zich nu op voor een tweede doorstart. 

“Onze mensen die onze reiswinkels doen draaien hebben maanden thuis gezeten. Zij staan te popelen om weer aan de slag te gaan en de Belg opnieuw reisadvies te geven. We zijn daarom erg blij dat we vrijdag opnieuw open kunnen gaan.”
Leen Segers van Neckermann

Overzicht van de heropende winkels per regio
Alle vakantiewinkels van Neckermann zijn te raadplegen per regio of op een kaart.  

Leen Segers

Woordvoerster, Neckermann

Arno Creve

PR Consultant

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be