Neckermann laat 200 Belgen zo goed als gratis vliegen naar de zon

Zo’n 200 Belgen genieten deze maand van een korte trip van 3 à 4 dagen naar een zonnige bestemming. En dat voor slechts 49,99 euro, de verplichte luchthaventaksen .  Touroperator Neckermann opent met de 200 gratis zonvakanties in mei het Belgische lastminuteseizoen.

Nu de aprilse grillen zich doortrekken tot mei, zoeken heel wat Belgen nog een tripje naar een zuiderse bestemming. Maar voor wie al zijn zomervakantie boekte, is een extra reisje naar de zon een onverwachte extra kost.

“Door de vele feestdagen verleent de maand mei zich perfect om er een weekendje tussenuit te knijpen naar de zon. Maar dat is niet altijd evident met oog op de soms dure zomermaanden. Met deze actie willen we de twijfelaars de kans geven om er op een budgetvriendelijke manier toch even tussenuit te knijpen.”

Frédéric Van Waeijenberge van Neckermann

 

200 minitrips naar de Middellandse Zee in mei

Touroperator Neckermann komt twijfelaars tegemoet door een gratis vlucht en hotelverblijf aan te bieden op zes verschillende zonbestemmingen. In Griekenland, Turkije en Spanje kunnen in totaal 200 mensen genieten van een bijna gratis trip naar de zon. Enkele uren na de lancering op 2 mei waren twee locaties al volledig uitverkocht.

“Met dit initiatief willen we vooral de bestaande vluchtcapaciteit optimaliseren. We vinden het onze verantwoordelijkheid om - als het vliegtuig dan toch de lucht in gaat - het volledig te vullen. Uiteraard zijn we blij dat we door het gunstige tarief heel wat mensen de kans geven om toch nog op vakantie te gaan.”

Frédéric Van Waeijenberge van Neckermann

 

Start lastminuteseizoen

De afgelopen weken heeft touroperator Neckermann de beschikbare vluchtcapaciteit van onder andere Brussels Airlines naast haar hotelaanbod van mei gelegd. Zo kan de touroperator maar liefst 200 gratis minitrips op de Belgische markt brengen. Met de actie wil Neckermann ook het startschot van het lastminuteseizoen geven. Naast de 200 minitrips wijst de touroperator erop dat er vanaf nu ook nog veel andere reizen aan lage prijzen beschikbaar zijn. Zo kan je in mei en juni voor €199 een all-in week boeken op verschillende locaties. Daarnaast stelt Neckermann ook dit het beste moment is voor families om voor een voordelige prijs vakanties te boeken in juli en augustus.

“We willen vakanties bieden aan iedereen, van jong tot oud. En wat voor iedereen belangrijk is, is dat een vakantie betaalbaar blijft. In het lastminuteseizoen zetten we ons er dan ook extra hard voor in om dat mogelijk te maken.”

Frédéric Van Waeijenberge van Neckermann

 

Vooral jonge koppels boeken lastminutereis

Uit een analyse van de boekingscijfers voor vliegvakanties blijkt dat vooral jonge koppels last minute boeken. In 35% van de gevallen boeken zij hun vakantie binnen de maand voor afreis. Bij oudere koppels, boven de 55 jaar, bedraagt die slechts 22%. Terwijl gezinnen die verzekerd willen zijn van een familiekamer minstens 4 maand op voorhand boeken. Zij behoren met 63% hoofdzakelijk tot de ‘first minute’ boekers.

 

Ann Engelbert

Management Assistant, Neckermann

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be