Negen Vlaamse artiesten roepen alle kinderen op om samen het Regenbooglied te zingen

Ronny Mosuse herwerkt “Somewhere over the rainbow” voor SOS Kinderdorpen

Met een kleurrijke regenboog kinderen opnieuw hoop geven tijdens en na de coronacrisis. Met dit symbool wil SOS Kinderdorpen alle kinderen over de hele wereld een hart onder de riem steken. “Kinderen moeten kunnen dromen van een veilige en liefdevolle plek, waar ze zorgeloos en vrij kind kunnen zijn. Want dat hebben kinderen nodig om gezond groot te worden”, zegt Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen België. Daarom roept de organisatie op om het Regenbooglied mee te zingen en zo te blijven geloven in een wereld waarin kinderen gewoon kind kunnen zijn. Dat lied is door Ronny Mosuse en acht bekende Vlaamse artiesten speciaal ingezongen voor SOS Kinderdorpen. Het Regenbooglied is een herwerking van het nummer ‘Somewhere over the rainbow.’

Niemand minder dan Bart Peeters, Kris Wauters, Gene Thomas, Ruben Block (Triggerfinger), zangeres en drumster Isolde Lasoen, Sandrine Van Handenhoven (Idool), maar ook Like Me ster Pommelien Thijs en zangeres Tiany Michiels hebben samen met Ronny Mosuse het Regenbooglied opgenomen. Ook de ambassadeurs van SOS Kinderdorpen Kim Gevaert en Tom Lenaerts zijn te horen in de opname Met het Regenbooglied wil SOS Kinderdorpen kinderen laten dromen van een wereld waarin ze zorgeloos kind kunnen zijn, wat er ook gebeurt.

Regenboog in Italië

Het symbool van de regenboog als teken van hoop komt overgewaaid uit Italië, een land dat zeer hard getroffen is door het coronavirus. “Om kinderen ondanks alles hoop en vertrouwen te geven, tekenden de begeleiders van de Italiaanse SOS Kinderdorpen samen een regenboog met de slogan “andra tutto bene”, alles komt goed”, legt Hilde Boeykens uit. “Zodat ze het gevoel hebben dat ze best gelukkig mogen zijn, ook al is er een lockdown.” Vandaag is de regenboog uitgegroeid tot een internationaal symbool van hoop. SOS Kinderdorpen lanceerde vorige maand ook al het Regenboogpact, een pact tussen ouders en kinderen waar ze elkaar beloven dat ze de mooie momenten die ze tijdens de lockdown samen beleefden ook nadien zullen verderzetten.

SOS Kinderdorpen hoopt dat kinderen het lied met z'n allen gaan meezingen. Want ook al loopt het soms moeilijk in de wereld vandaag, we moeten met z'n allen blijven geloven in een wereld waarin kinderen 100% zorgeloos kind kunnen zijn, zegt de organisatie.

De tekst van het liedje staat op https://www.sos-kinderdorpen.be/

De video kan hier gedownloadet worden: https://we.tl/t-FklZ1P0kPg

SOSkinderdorpen.pdf

PDF - 365 Kb

Tiffany Mestdagh

PR Consultant

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be