Nieuw boek 'Vruchtbaar Verlangen' biedt inzicht in natuurlijke vruchtbaarheid

Rebecca Verhofstede, vroedvrouw en vruchtbaarheidsexpert, lanceert haar nieuwe boek 'Vruchtbaar Verlangen'. Dit boek is een must-read voor vrouwen en koppels met een kinderwens, en leert hen hun meest vruchtbare dagen te herkennen.

In het boek baseert ze zich op de 'fertility awareness methodes’ (*). Deze methode biedt inzicht in zowel de vruchtbare en onvruchtbare dagen van de menstruatiecyclus. Door lichaamssignalen te leren herkennen, kun je je eigen cyclus nauwkeurig volgen, je eisprong vaststellen en zelfs een zwangerschap bevestigen.

Rebecca Verhofstede benadrukt in haar boek hoe belangrijk het is om je eigen lichaam te begrijpen. Dit kan helpen om sneller zwanger te worden en in sommige gevallen medische ingrepen te vermijden.

De auteur verweeft wetenschappelijk onderbouwde kennis met persoonlijke getuigenissen, reflecties en praktische oefeningen.

Cover Vruchtbaar Verlangen
Cover Vruchtbaar Verlangen

Over de auteur

Rebecca Verhofstede is niet alleen een ervaren vroedvrouw, maar ook mama, onderzoekster en populaire Instagrammer. Vanuit haar persoonlijke ervaring met moeilijk zwanger worden, richtte ze in 2019 haar praktijk Vrouw & Vruchtbaarheid op. Hier begeleidt ze koppels naar meer vruchtbaarheidsbewustzijn en helpt hen geduld en vertrouwen te vinden in het leven.

"Met 'Vruchtbaar Verlangen' wil ik vrouwen en koppels bewust maken van hun eigen vruchtbaarheid. Ik hoop dat dit boek hen de kennis en het vertrouwen geeft om hun reis naar het ouderschap met open armen te omarmen." - Rebecca Verhofstede

BV's lyrisch over boek

TV-persoonlijkheid Eva Daeleman schreef het voorwoord van het boek. Ze leerde dankzij Rebecca Verhofstede heel veel bij over haar eigen lichaam en menstruatiecyclus in het bijzonder. "Is het niet gek dat we in 2024 zoveel zelf kunnen, maar amper weten hoe ons lichaam eigenlijk werkt? Rebecca leerde me mijn baarmoederhalsslijm te observeren en hoe hormonen dansen tijdens de cyclus. Als 33-jarige vrouw, bewust bezig met mindfulness en gezonde voeding, was ik verbaasd dat ik mijn eigen cyclus niet kende. Rebecca toverde die frustratie om in dankbaarheid en bewondering, en liet me de magie van de cyclus ervaren."

Ook actrice Lynn Van Royen, bekend van tv-reeksen zoals Code 37, Beau ​ Séjour en Arcadia, leverde een quote op de cover van het boek. Zij kreeg nu ook meer inzicht in haar hormonenhuishouding dankzij het boek 'Vruchtbaar Verlangen'. "Alsof ik een extra laag van mezelf heb leren kennen, door mijn lichaam beter te begrijpen, en omarmen. Ik had geen idee hoe die hormonenhuishouding zoveel kan beïnvloeden, hoe m’n afscheiding me eigenlijk heel veel vertelt. Wat een geschenk dat Rebecca me gaf, door me dat inzicht te verschaffen in de cyclus. Ik hoef nergens tegen in te gaan en kan dat buikgevoel nu met nog extra veel liefde vertrouwen."

Rebecca Verhofstede.
Rebecca Verhofstede.

(*) ‘fertility awareness methods’ (FAMs) stellen koppels in staat om in de menstruatiecyclus de vruchtbare en onvruchtbare dagen te identificeren en seksuele betrekkingen beter te plannen. Hierdoor wordt het afwachtende beleid actief gemaakt, verhoogt de kans op een natuurlijke zwangerschap én wordt de patiënt concreet geholpen.

Fertiele koppels die geïndividualiseerde begeleiding kregen over symptothermale FAMs met cervixslijm- en temperatuurobservatie, werden sneller zwanger (92% binnen 12 maanden) vergeleken met andere studies zonder FAM (82%). Voor subfertiele koppels – koppels bij wie de zwangerschap uitblijft na minimum een jaar onbeschermde seks - was dit cumulatieve zwangerschapscijfer na 8 maanden hoger dan hun basiszwangerschapscijfer vóór de geïndividualiseerde begeleiding (38% versus 21,6%). Bron: tijdschrift voor geneeskunde en gezondheid: https://tvgg.be/nl/artikels/fertility-awareness-methods-als-eerste-stap-voor-koppels-met-fertiliteitsproblemen


Info Boek:

Vruchtbaar verlangen – Een gids om vlotter zwanger te worden - Rebecca Verhofstede – Acco - € 22,50– verschijnt op 24 juni 2024

Bestellen via de boekhandels of via acco.be/vruchtbaarverlangen

Rebecca Verhofstede

Auteur/vroedvrouw/vruchtbaarheidsexpert


Emma Ryckaert

Marketeer (recensie-exemplaar aanvragen), Acco

Jürgen Eeckhout

PR consultant, Bepublic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be