Nieuw sportdrankenmerk Powerade komt naar België

Laag in calorieën en voor echte sportfanaten

Brussel, 11 december 2023 – ​ Powerade, een wereldwijd bekend sportdrankenmerk van The Coca-Cola Company dat zich toespitst op atleten en sportliefhebbers, maakt zijn intrede op de Belgische markt. Het populaire sportdrankenmerk is in de internationale sportwereld alom bekend en is al jarenlang een structurele partner van ​ de Olympische Spelen en de Europese voetbalorganisatie UEFA.

De introductie op de Belgische markt zal gebeuren door de twee isotone varianten van Aquarius – Isotonic Blue Ice en Isotonic Passion Fruit – om te dopen tot Powerade.

“Powerade neemt als sportdrank de fakkel over van Aquarius Isotonic en zal dankzij de aanwezige koolhydraten en elektrolyten voor de echte sportfanaten bijdragen tot een beter uithoudingsvermogen tijdens een langdurige fysieke inspanning.”
Aline Lemaire, Marketing Director van Coca-Cola in België

De beide dranken bevatten ook vitamine B6 en zijn laag in calorieën.

Dagelijkse hydratatie met Aquarius
Het sterk geliefde merk Aquarius, dat ook in handen is van The Coca-Cola Company, verdwijnt allerminst. Aquarius gaat zich met zijn overige varianten Red Peach, Lemon, Lemon Zero Sugar en Orange toespitsen op het bijdragen tot de dagelijkse hydratatie tijdens alledaagse, actieve momenten – thuis, op het werk of onderweg.

“Dankzij deze transitie zorgen we ervoor dat elke consument op elk moment bij ons zijn gading vindt: Powerade bij intense, fysieke inspanningen en Aquarius bij dagelijkse activiteiten.”
Aline Lemaire, Marketing Director van Coca-Cola in België

De formules van de bovengenoemde Aquarius varianten zijn recent aangepast en bevatten nu zink en seleen. Bij deze aanpassing is zowel het suikergehalte als de calorie-inhoud verlaagd. ​

Overgang van Aquarius Isotonic naar Powerade
Om de overgang voor de consument duidelijk te maken zal de etikettering van beide isotone Aquarius-varianten vanaf januari 2024 tijdelijk een aangepaste lay-out krijgen. De smaak of de samenstelling van beide varianten blijft onveranderd. Rond mei van 2024 verdwijnt de dubbele etikettering en zullen consumenten enkel nog Powerade als isotone sportdrank terugvinden in de winkelrekken. Op dat ogenblik volgt ook nationale communicatie rondom Powerade richting de consument.

 


Salony Saxena

Communication Manager Belgium & Luxemburg - The Coca‑Cola Company

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

Over Coca-Cola in België en Luxemburg

‘Coca-Cola’ bestaat in België en Luxemburg uit twee bedrijven. Coca-Cola Services maakt deel uit van The Coca-Cola Company groep. The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken. Zij staan in voor de consumentenmarketing en het basisconcentraat voor de drankjes die verkocht worden aan Coca-Cola Europacific Partners in België en Luxemburg, dochtermaatschappijen van Coca-Cola Europacific Partners plc (CCEP). CCEP in België en Luxemburg produceert, verdeelt en/of verkoopt Coca-Cola, Fanta, Sprite, Aquarius, Minute Maid, Nordic Mist, Chaudfontaine, Finley, Fuze Tea, Appletiser, POMS, Hawai, CHAQWA, Costa Coffee, Tropico, Rosport*, Rosport Pom’s*, Monster*, Capri-Sun*, Nalu* en Reign*. Deze merken zijn samen goed voor meer dan 11 miljoen consumpties per dag in België. Coca-Cola is voortdurend bezig met het optimaliseren van zijn portfolio: van het reduceren van suiker in de dranken tot het introduceren van nieuwe innovatieve producten. Daarnaast werken Coca-Cola Services en CCEP aan het terugdringen van hun impact op het milieu door water terug te geven aan de natuur en recyclage te bevorderen.

Ga naar https://www.coca-cola.com/be/nl voor meer informatie.

(*) merken die niet aan de The Coca-Cola Company groep toebehoren.

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be