Nieuwe technologie maakt stelen iPhones en MacBooks zinloos

Apple-verdeler Switch na overval: gestolen toestellen onbruikbaar en opspoorbaar in 2017

Apple-verdeler Switch, de grootste Apple Premium Reseller van België, werd de laatste week van 2016 nog het doelwit van een gewapende overval op zijn winkel in Lier. De keten maakt zich geen zorgen: het personeel verkeert in goede gezondheid en alle toestellen zijn beveiligd tegen diefstal. Switch heeft vanop afstand de gestolen toestellen onbruikbaar gemaakt en de politie is de dieven al op het spoor via de nieuwe technologie. Switch stelt dat het stelen van iPhones en MacBooks bij hen zinloos is in 2017.

                                                                             ***

Switch werd op woensdagavond 28 december het slachtoffer van een gewapende overval. In de Antwerpsestraat in Lier gingen dieven aan de haal met geld uit de kassa en een tiental iPhones. Ze zullen echter niet veel kunnen doen met hun buit.

“Niemand kan de gestolen goederen gebruiken. Met onze technologie blokkeren we alle gestolen iPhones of MacBooks uit onze winkels onmiddellijk. Iemand die een gestolen toestel gebruikt, ziet enkel een rood scherm en de boodschap dat het om een gestolen exemplaar gaat.”
Peter Joos, sales- en marketingdirecteur van Switch

Diefstal Apple-toestellen zinloos in 2017

Consumenten kunnen al langer hun gestolen iPhone of MacBook opsporen via de Find My iPhone en Find My Mac-beveiliging. Maar Switch maakt sinds kort ook alle onverkochte Apple-toestellen onbruikbaar na diefstal. Dat doet het aan de hand van de serienummers en nieuwe technologie. De technologie verklapt bovendien ook zijn locatie. Het is dus nutteloos om Apple-toestellen te stelen uit één van de 32 winkels van Switch in 2017.

“Oorspronkelijk gebruikten we de technologie om eenvoudig 100 MacBooks voor een bedrijf uit te rusten met bijvoorbeeld nieuwe versies van Office. Vandaag bewijst de software zijn nut bij diefstal. We blokkeren de toestellen met één druk op de knop vanop afstand en wanneer iemand de gestolen toestellen gebruikt, zenden ze een signaal uit met hun exacte locatie. Zo is de politie de daders van woensdagavond in Lier al op het spoor.”
Peter Joos


Over Switch
Switch is de grootste Belgische Apple Premium Reseller en telt nu 32 winkels verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen werd opgericht in 1992 door Rik Vrancken en stelt vandaag meer dan 300 medewerkers tewerk. Switch richt zich voornamelijk op de Belgische consument, kmo’s, scholen en de steeds groeiende markt van tweedehands Apple-producten.
Voor meer informatie: http://www.switch.be

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be