Olympisch atlete Nafi Thiam en verzekeraar AXA België tonen in nieuwe campagne dat steun goud waard is

Roeselaarse topchoreograaf brengt ode aan supporters in nieuwe campagne Nafi Thiam

Met nog maar een paar maanden te gaan voor de start van de Olympische Spelen, lanceren AXA Belgium en hun ambassadrice Nafi Thiam vandaag een nieuwe campagne. Die vestigt de aandacht op alle mensen die – soms wat onzichtbaar - achter een kampioen staan. “Steun is goud waard, en dat geldt voor ieder van ons”, luidt het motto van de campagne.

De Belgische Olympisch kampioen zevenkamp zit in de laatste fase van haar voorbereidingen op de Spelen. Ze wordt daarvoor ondersteund door een uitgebreid team van trainers, fysiotherapeuten, maar ook haar familie, haar fans en AXA Belgium, dat Nafi nu al 5 jaar steunt. Een partnerschap dat onlangs werd verlengd om Nafi ook na haar carrière als atlete te blijven steunen, ongeacht hoe haar carrière verder loopt.

Sinds 2019 is Nafi Thiam het gezicht van de campagnes van de verzekeraar en belichaamt ze het feit dat je jezelf met het volste vertrouwen kunt overtreffen als je je omringt met de juiste mensen. Om het belang van gezamenlijke steun en de mensen die ons elke dag bijstaan te benadrukken, lanceert AXA Belgium een nieuwe campagne getiteld "Steun is goud waard".

"Ik ben erg trots op deze campagne, maar nog trotser op de steun, inspiratie en langetermijnbetrokkenheid die ik teweegbreng door mijn samenwerking met AXA. Het is op zoveel manieren uniek. Terwijl ik me ontwikkel als atleet en als persoon, evolueren de campagnes voortdurend met mij mee. Ik sta volledig achter de boodschap, emoties en beelden van deze nieuwe campagne, omdat het het vertrouwen belichaamt dat ik deze zomer opbouw. Ik hoop dat deze boodschap weerklank vindt bij iedereen die momenteel naar zijn doelen toewerkt."

- Nafi Thiam, Olympisch kampioen zevenkamp en ambassadrice van AXA Belgium

Voor haar nieuwe campagne "Steun is goud waard" heeft AXA Belgium een beroep gedaan op de Belgische danser en choreograaf Alexander Vantournhout.

"Na de samenwerking met Nafi heb ik nog een groter respect voor haar. Down to earth, verstandig, harde werker, humor, daarenboven nog een geografie diploma behaald, en nu op weg naar de derde olympische spelen. Chapeau. Ik heb vooral gekeken naar de biomechanica in de bewegingen van Nafi. Dit hebben we geëxtrapoleerd naar meerdere lichamen die Nafi ondersteunen in haar eigen bewegingen. De atletische kracht van Nafi Thiam werd zo uitvergroot en ondersteund door de choreografie van de dansers. De camera voegt dan daar nog extra beweging aan toe, wat voor een ongelooflijke dynamiek zorgt. Wat je niet in beeld ziet, is de fantastische samenwerking met het team van AXA, regisseur Audrey Mascina, de voorbereidende repetities met de Belgische en Zuid-Afrikaanse dansers, de vijftigtal mensen op de set die de stunts van Mission Impossible en dat soort blockbusters eerder hebben gerealiseerd,… dat maakt dat deze clip voor mij een extra touch heeft."

- Alexander Vantournhout, choreograaf

 

AXA Belgium verduidelijkt nog waarom ze voor de campagnevideo graag met een choreograaf wilden werken.

"We kozen voor de metafoor van dans om deze belangrijke boodschap over te brengen. Door middel van een atletische choreografie laat Alexander Vantournhout zien hoe Nafi Thiam zich mentaal voorbereidt op de verschillende proeven. De film toont hoe ze letterlijk ondersteund wordt door dansers die symbool staan voor alle mensen die haar aanmoedigen en haar het vertrouwen geven om zichzelf te overtreffen en concrete resultaten te behalen, geïllustreerd door beelden van de heldendaden van de atlete. Voor de soundtrack kozen we 'Girl on fire' van Alicia Keys, een nummer dat net zo iconisch is als onze ambassadrice. Met deze nieuwe campagne tonen we op symbolische wijze dat we er als verzekeraar zijn om mensen dag na dag te ondersteunen zodat ze aan de slag kunnen en zich beschermd voelen."

- Koen Lukasczyk, Chief Communication, Brand and Sustainability bij AXA Belgium

Bekijk de campagnevideo hier:

Allan Matthys

Media Relations Manager, AXA

Charlotte Marron

Press Officer, AXA

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be