OneWelcome zet groeistrategie door met overname Leuvense Scaled Access

OneWelcome, het grootste inlogbedrijf van Europa, breidt uit en neemt Leuvense Scaled Access over. Dankzij de technologie van het Leuvens bedrijf kunnen organisaties nog preciezer de toegang van consumenten en andere bedrijven tot online diensten en apps managen.

Identity & Access Management-platform OneWelcome neemt het Belgische Scaled Access, specialist in autorisatie, over. Met de toevoeging van Scaled Access verdiept OneWelcome haar aanbod met fijnmazige en policygebaseerde toegang. Nu kunnen organisaties nog preciezer en beter controleerbaar de toegang van consumenten, andere bedrijven en externe medewerkers tot hun online diensten en apps managen. Scaled Access voegt aan het OneWelcome IAM-platform een extra Identity app toe: Externalized Autorization. De overname ligt volledig in het verlengde van de groeiambitie van OneWelcome en verstevigt haar positie als Europees leider in haar segment.

Externen toelaten tot een organisatie

Organisaties krijgen te maken met verschillende mate van complexiteit om externe identiteiten toe te laten. Wie de persoon is, samen met wat de persoon kan en mag vormen de uitgangspunten voor fijnmazige en policygebaseerde toegang. In een wereld van gedistribueerde identiteiten is voor de onboarding van nieuwe gebruikers informatie nodig uit drie belangrijke bronnen: Europese eID’s of Bank-ID’s, Identity Wallets en gevalideerde attribuut providers. OneWelcome helpt organisaties om dit te orchestreren.

Leuven als kenniscentrum

Externalized Autorization is de vijfde applicatie van het geïntegreerde IAM-platform van OneWelcome dat verder bestaat uit: User Journey Orchestration, Consent & Preference Management, Delegation & Relationship Management en Mobile Identity. Naast de applicatie op het gebied van toegangscontrole, haalt OneWelcome met de overname van Scaled Access ook extra ontwikkelcapaciteit in huis. Hiermee vergroot OneWelcome haar innovatieslagkracht. Het team in Leuven wordt verder uitgebouwd als engineering unit en kenniscentrum. Scaled Access brengt best practices in van klanten zoals Rituals, Roularta Media en Hager.    

“Slechts een half jaar geleden is OneWelcome ontstaan uit de fusie van iWelcome en Onegini. Dat we nu al een volgende stap in onze groeistrategie zetten, laat zien hoe vastberaden we zijn om voorop te blijven lopen in de Europese markt. Met de overname van Scaled Access verdiepen en verbreden we ons aanbod tot een superieure geïntegreerde Identity-oplossing voor het managen van externe identiteiten. Zo gaan we de verdubbeling van de vraag die Gartner voorspeld heeft voor dit jaar te gelde maken. Bovendien versterken we onze concurrentiepositie ten opzichte van Amerikaanse spelers, omdat we als Europese partij nu nog beter inspelen op de Europese complexiteit. Kortom: we hebben er veel vertrouwen in dat we met Scaled Access een veelbelovend jaar zijn begonnen.”

Danny de Vreeze, CEO OneWelcome

“Het moment is daar om Scaled Access onder te brengen bij een grotere tech speler. OneWelcome geeft een optimaal kader om ons platform verder te ontwikkelen. Als VP Strategic Partners bouw ik voort op de succesformule van OneWelcome. Daarbij willen we de markt vooruit zijn met de integratie van gedistribueerde identiteit en ‘Verifiable Credentials’ in de user journey. Mensen zullen zelf hun digitale tweeling, 'wallet', opbouwen door het verzamelen van accreditaties die door uitgevende partijen zijn bevestigd en bedrijven toegang geven deze te gebruiken. Toegang tot een digitale dienst zal niet meer afhangen van het juiste wachtwoord of de juiste vingerafdruk, maar ook van de geverifieerde kenmerken die je draagt.”

Ward Duchamps, CEO Scaled Access

 

Over OneWelcome

OneWelcome is de toonaangevende Europese leverancier van cloudbased identity en access management voor externe gebruikersgroepen (IAM). Haar IAM-platform stelt organisaties in staat om externe identiteiten veilig en eenvoudig toegang te geven tot hun online diensten en apps. Vanuit Nederland, België, Polen en Roemenië zetten 120 medewerkers zich continu in om met innovatieve oplossingen mensen en bedrijven te verbinden.

Ruim 80 miljoen mensen maken dagelijks gebruik van het platform. Dit zijn zowel consumenten (b2c), andere bedrijven (b2b) en externe medewerkers (gig-workers) gebruikersgroepen. Meer dan honderd klanten vertrouwen op de identity en access management expertise van OneWelcome. Dit zijn organisaties uit dynamische en gereguleerde omgevingen, zoals VodafoneZiggo, de Europese Centrale Bank, Admiral Insurance, Damen Shipyards en Baloise.

OneWelcome komt voort uit de fusie van iWelcome en Onegini in 2021. Met de recente toevoeging van Scaled Access verdiept OneWelcome haar aanbod met fijnmazige en policygebaseerde toegang.

Meer informatie: www.onewelcome.com en www.scaledaccess.com

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be