Paul Matthijs nieuwe CEO Niko Group

Paul Matthijs is aangesteld tot nieuwe CEO van de Niko Group. Hij neemt daarbij de taken over van Jo De Backer, die zelf actief blijft als executive director. Met de aanstelling zet Niko Group de volgende stap in zijn langetermijnstrategie. 

Paul Matthijs is de eerste niet-familielid aan het hoofd van het familiebedrijf, dat door de grootvader en grootoom van Jo De Backer werd opgericht in 1919. Paul Matthijs werkte 30 jaar bij Barco, waar hij tot voor kort CTO en Senior Vice President was.

 

“Ik ben blij dat we Paul Matthijs mogen verwelkomen bij Niko Group. Met hem versterken we het leiderschapsteam binnen de context van onze ambities in het strategisch plan, en waarborgen we de continuïteit op het hoogste niveau van onze managementstructuur. Paul is de geschikte man om de operationele leiding van het bedrijf aan toe te vertrouwen.”

Jo De Backer, executive director Niko Group

 

Paul Matthijs zal als CEO rapporteren aan Jo De Backer, die executive director en vertegenwoordiger van het familiale aandeelhouderschap blijft. Op die manier kan Jo De Backer zijn aandacht voluit besteden aan de algemene strategie van Niko Group. Het bedrijf is de holding achter de bedrijven Niko, fifthplay, Servodan en Züblin en is ondertussen in 12 Europese landen actief. Niko Group stelt zich tot doel om gebouwen waar mensen werken en leven future-proof te maken door er slimme en geconnecteerde technologie aan toe te voegen.

 

“In het tijdperk waar ‘The Internet of Things’ een steeds belangrijkere rol speelt, geloof ik dat de Niko Group veel potentieel in zich draagt. Ik ben verheugd dat ik een bijdrage kan leveren aan dit Belgische bedrijf met een rijke geschiedenis en veel toekomstmogelijkheden.”

Paul Matthijs, CEO Niko Group

 

Paul is 53 jaar, studeerde af als Industrieel Ingenieur Elektronica in Gent en behaalde een MBA aan de Vlerick Management School. Sinds 1986 werkte hij bij Barco, waar hij zowel in binnen- als in buitenland functies van algemeen directeur van diverse divisies bekleedde. In zijn meest recente mandaten was Paul als Senior Vice President verantwoordelijk voor Corporate Technology en Retail & Advertising.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be