Pegase verdrievoudigt aanbod luxueuze vakanties in België

Investeerders achter Pegase kopen Exclusive Destinations, de op één na grootste luxetouroperator van België

De privé-investeerders achter de Belgische touroperator Pegase, onder leiding van de familiale holding BV Capital Partners, nemen de op één na grootste luxetouroperator van België, Exclusive Destinations, over. De touroperatoren breiden hierdoor hun gezamenlijke aanbod van luxueuze vliegvakanties uit naar meer dan 1.000 exclusieve hotels. Daarnaast verdubbelt het personeelsbestand tot 40 medewerkers. Pegase en Exclusive Destinations worden zo de onbetwiste marktleider in het segment van luxereizen in België.

Terwijl de klassieke touroperatoren het de laatste jaren niet makkelijk hebben, stijgt de vraag naar luxueuze reizen jaar na jaar. Ook in België. De tijd dat enkel 60+’ers zich op een luxueuze vakantie trakteerden, ligt duidelijk achter ons. Touroperator Pegase zag zijn omzet de voorbije drie jaar telkens met 20% groeien. Het personeelsbestand groeide onder impuls van de stijgende vraag in 2019 al tot twintig medewerkers. De transactie van Exclusive Destinations moet zowel Pegase als Exclusive Destinations toelaten nog verder te groeien. 

“Ondanks dat we ons aanbod van luxueuze vliegvakanties naar bijvoorbeeld Abu Dhabi, Zanzibar of Cancùn door de jaren hebben uitgebreid met tot in de puntjes georganiseerde sport- en wellnessvakanties, willen we de Belg nog meer exclusieve vakanties aanbieden. Nu we samensmelten met Exclusive Destinations, kunnen Belgen via Pegase voortaan niet alleen ook in de chicste vijfsterrenhotels op Hawaï, de Verenigde Staten, Saint-Tropez of Monaco een vakantie boeken. Maar evengoed tophotels in Frankrijk of de Benelux.”
Jeroen Decroos, afgevaardigd bestuurder touroperator Pegase

Investeren in luxevakanties voor de Belg

 Pegase werd de voorbije 30 jaar groot met chique vliegvakanties. Exclusive Destinations bouwde dan weer onder leiding van oprichter Marc Van Zeveren de voorbije 25 jaar een bijzonder luxueus aanbod van vijfsterrenvakanties uit voor de Belgische reiziger. Maar de deal met Exclusive Destinations is niet de enige investering in luxevakanties voor Pegase. De touroperator lanceert vanaf 2020 ook een nieuw merk op de Belgische markt: Parti by Pegase.

“We merken dat steeds meer Belgen klant-en-klare viersterrenvakanties willen boeken: vlucht, hotel en transfer. Met ons nieuwe merk ‘Parti by Pegase’ beantwoorden we ook die vraag en hebben we nu voor elke Belg die een luxueuze vakantie wil, een aanbod. Op die manier kunnen we verder timmeren aan de groei van Pegase.”
Jeroen Decroos van Pegase

“Ik ben vereerd dat Pegase mijn levenswerk verder zal zetten. De investeerders achter Pegase delen dezelfde visie, en het merk en de identiteit van Exclusive Destinations blijft behouden. Ik blijf dan ook de komende jaren aan boord. Dankzij Pegase kunnen we op een versnelde manier nieuwe IT-systemen uitrollen en zo de reisagent en de klant nog beter bedienen.”
Marc Van Zeveren, oprichter van Exclusive Destinations

Over Pegase
Pegase is sinds 1989 de referentie van luxevakanties in België. De voorbije 30 jaar groeide de touroperator uit tot de marktleider in luxereizen voor België. Met een sterke focus op service en flexibiliteit, een uitgelezen aanbod en een ijzersterk team maakt Pegase er een erezaak van de individuele reiswensen van haar klanten in het luxereissegment te vervullen.
Voor meer informatie: www.pegase.be

Over Exclusive Destinations
Exclusive Destinations startte zijn touroperatoractiviteiten in 1996 en groeide uit tot de referentie en marktleider voor luxevakanties in België. Veel van de hotels die Exclusive Destinations aanbiedt, behoren tot prestigieuze hotelgroepen zoals Leading Hotels of the World, Relais&Chateaux, Small Luxury Hotels, Designhotels en Preferred Hotel Group. Naast de beste 4* en vooral 5* hotels krijgen een beperkt aantal bijzondere en exclusieve hotels 6* omdat ze zich onderscheiden qua accommodatie, service en gastronomie. Golf vormt een belangrijke niche.
Voor meer informatie: www.exclusive-destinations.be

Bert Bouserie

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be