Personeel BDO kiest fiets, auto, bus of trein in functie van agenda van de dag

Eurides maakt combimobiliteit voor woon-werkverkeer mogelijk met mobiliteitsplatform Vaigo

Advieskantoor BDO laat zijn ruim 750 werknemers van dag tot dag kiezen of ze met de auto, de fiets of het openbaar vervoer naar het werk pendelen. De werknemers hoeven daarvoor hun parkeerbonnetjes, treintickets of andere onkostenvergoedingen niet langer apart in te dienen. Dat flexibel woon-werkverkeer organiseert BDO met het mobiliteitsplatform Vaigo van start-up Eurides.

Maandag met de fiets naar het werk, dinsdag met de wagen naar kantoor en woensdag met de trein en de laatste kilometer met de step naar een klant. Handig als werknemers zelf kunnen kiezen welk vervoer ze gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Maar voor bedrijven en hun HR-afdeling is het niet altijd eenvoudig om dat allemaal vlot te beheren en via het loon correct uit te betalen.

“Vaigo laat al onze medewerkers, ook zij zonder bedrijfswagen, de auto combineren met de fiets, trein, bus, deelfiets of deelstep. Door hen die waaier aan te bieden, maken we hen bewust van de alternatieve vervoersmogelijkheden en zetten we hen aan de auto wat vaker op de oprit te laten staan. Als bedrijf verkleinen we onze benodigde parkeerruimte en verminderen we onze CO2-uitstoot.”
Annelies Steenbeke, HR Manager bij BDO

Combimobiliteit voor werknemers met en zonder bedrijfswagen

Ruim 1 op de 10 Belgische werknemers combineert de auto graag met de fiets of het openbaar vervoer. Dat bleek eerder dit jaar uit onderzoek van hr-dienstverlener Acerta. Die trend willen bedrijven vandaag vertalen in hun mobiliteitsbeleid om zich als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Maar personeel met en zonder bedrijfswagen hun woon-werkverkeer laten organiseren volgens de behoefte en mogelijkheden van de dag is complex op vlak van taksen en administratie. Dat is waarom Eurides Vaigo heeft ontwikkeld.

“Bedrijven laten zich vandaag verlammen door discussies over het mobiliteitsbudget. Dat is nochtans slechts een stukje van de puzzel om het woon-werkverkeer voor de Belg te verbeteren. Als bedrijven echt voor duurzame mobiliteit kiezen, moeten ze zich richten op alle werknemers, inclusief de overgrote groep zonder leasingwagen. Met Vaigo tekenen bedrijven en organisaties een modern mobiliteitsbeleid uit voor alle werknemers.”
Roeland Vanrenterghem, zaakvoerder Eurides

Mentaliteitswijziging bij personeel

Het platform Vaigo koppelt verschillende mobiliteitsapps met HR-, ERP en onkostensystemen van bedrijven. Het maakt niet uit of het daarbij om Vlaamse apps van De Lijn, NMBS, MIVB, innovatieve mobility-as-a-service apps zoals Urbi of Whim of internationale apps van bijvoorbeeld de Nederlandse Spoorwegen gaat. Ook aan de kant van programma’s voor loonverwerking van sociale secretariaten, onkostenapplicaties en ERP-systemen koppelt het mobiliteitsplatform probleemloos. Of het nu bijvoorbeeld gaat om Concur, Rydoo, IonBIZ, SAP- of andere ERP-systemen als Sage of Workday. Vaigo automatiseert alle administratie en zorgt dat fiscale implicaties op het loon van medewerkers correct berekend worden.

“Wij willen als werkgever onze mensen aanzetten minder met de auto te rijden en te kiezen voor meer alternatieve vervoersmiddelen. Maar dat wilden we op een kostenneutrale manier doen zonder onze HR-afdeling met extra administratieve taken op te zadelen. Daarom gingen we in zee met Vaigo.”
Annelies Steenbeke van BDO

 

Over Vaigo
Vaigo, een mobiliteitsplatform ontwikkeld door Eurides onder de vleugels van advieskantoor BDO, helpt bedrijven en organisaties het woon-werkgever van hun werknemers flexibel te organiseren. Het platform combineert alle moderne slimme mobiliteitsdiensten en -formules van vandaag zoals de verschillende fiets-en autodeelsystemen, innovatieve apps of nieuwe abonnementsformules bij de traditionele openbaar vervoerders. Werkgevers maken al deze slimme mobiliteitsalternatieven toegankelijk voor hun personeel zonder extra administratie of foutieve loonberekeningen. Voor meer info: getVaigo.com   

Over BDO
Wij zijn een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk. We begeleiden een brede klanten-basis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant. U heeft steeds één direct aanspreekpunt, en uw kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

In België hebben wij ruim 750 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. Wij werken vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2), Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 80.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

Over meer info: www.bdo.be

Over Eurides
Eurides is een dynamisch groeiend bedrijf, geleid door zaakvoerders met ervaring in grote organisaties en slimme mobiliteit.  
File-stress, ongelukken, klimaatimpact … mobiliteit moet drastisch anders.  Eurides helpt organisaties op weg om de verandering richting slimme mobiliteit bij hun werknemers aan te moedigen en dagdagelijks te beheren. Voor meer info: www.eurides.eu

Bert Bouserie

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be