PERSUITNODIGING BIOSTOOM OOSTENDE

Innovatief pilootproject met batterij houdt stroomvoorziening stabiel

Beste journalist,

 

Biostoom Oostende, producent van groene energie, nodigt u uit op een persmoment op donderdag 22 juli van 11u30 tot 12u15.

 

Philip Peeters, afgevaardigd bestuurder van Biostoom Oostende zal, samen met burgemeester van Oostende Bart Tommelein, een innovatieve batterij inhuldigen die ervoor zorgt dat pieken en dalen op het elektriciteitsnetwerk kunnen opgevangen worden. De batterij is zo groot als een container. Het gaat om een investering van €640.000. Aangezien er steeds meer hernieuwbare energie voorhanden is die kan fluctueren door de weersomstandigheden, kunnen batterijen als die van Biostoom in de toekomst hun voordeel bewijzen. Het bedrijf toont hiermee aan dat duurzaamheid en de energietransitie prioriteiten zijn.

TIMING

Datum: donderdag 22 juli 2021

Tijdstip: 11u30 – 12u15

 

  • 11u15: ontvangst
  • 11u30: toelichting door Philip Peeters, afgevaardigd bestuurder Biostoom Oostende
  • 11u40: toelichting door Bart Tommelein, burgemeester van Oostende
  • 11u50: plechtige inhuldiging van de batterij (de container is visueel aangekleed door street-art kunstenaars Plur & Loves)
  • 12u00: mogelijkheid tot stellen van vragen
  • 12u15: einde

 

PLAATS

Biostoom, Solvaylaan 7, 8400 Oostende

 

PRAKTISCH

Aanmelden via Arno Creve van Bepublic door reply via mail of telefonisch op 0498 59 16 13.

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be