PERSUITNODIGING: Eerste les over duurzame energie, opgewekt de toekomst tegemoet!

 

Beste journalist,

Op dinsdag 10 oktober start energieleverancier Eneco met de eerste van een reeks lessen over duurzame energie, met als titel “Opgewekt de toekomst tegemoet”, in het vijfde en zesde leerjaar. CEO Christophe Degrez geeft de eerste les, in basisschool ‘De Spreeuwen’ in Mechelen. U bent van harte welkom om de les bij te wonen, die de komende weken en maanden ook in andere scholen gegeven wordt.

KORT

Wat?

België’s eerste duurzame energieles voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar
Mogelijkheden om beelden te maken en interviews af te nemen met kinderen, Christophe Degrez, leerkrachten en directie.

Wie?

CEO Christophe Degrez (Eneco)

Wanneer?

Dinsdag 10 oktober 2017 verwachten we je om 10 uur. De les begint om 10h25 uur stipt.

Waar?

Basisschool ‘De Spreeuwen’: Battelsesteenweg 259; 2800 Mechelen
Aan de hoofdingang mag u zich aanmelden bij Donna Leroy (+32 476 59 80 44)
Parkeren kan u op de Battelsesteenweg.

 

Wat is energie? Waar komt het vandaan? Waarom is duurzame energie belangrijk? Hoe kunnen we energie besparen en hoe kunnen we in de toekomst allemaal duurzame energie gebruiken? Het zijn maar enkele vragen die behandeld worden in de lessen rond duurzaamheid die vanaf 10 oktober over heel het land gegeven zullen worden. Om te kunnen evolueren naar een toekomst zonder energieverspilling en milieuvervuiling, is bij de toekomstige generatie een juiste ingesteldheid nodig. Daarom biedt Eneco als duurzame energieleverancier de lessen over duurzaamheid gratis aan.

“Voor kinderen is energie vaak een zeer vaag begrip. En duurzame energie al helemaal. Daarom willen we zeer concreet aantonen wat energie betekent in hun leven en hoe duurzame energie hun toekomst beter kan maken. Het uitgangspunt voor deze energielessen is dat we op weg zijn naar een wereld waarin we 100% duurzame energie gebruiken. Dat is de (duurzame) toekomst voor de kinderen van vandaag. En die van ons allemaal. Hoe kunnen we er samen aan bijdragen dat die helemaal losbarst? Daar willen we met onze energielessen mee helpen. Kinderen zijn onze toekomst, het is belangrijk dat we hen ambassadeurs voor klimaatverandering maken.”

Christophe Degrez, CEO Eneco

 

Interactief

Tijdens de les wil Degrez de kinderen zo actief mogelijk betrekken. Dat doet hij onder andere door middel van quizzen en verschillende ‘energizers’. In de klaslokalen van basisschool ‘De Spreeuwen’, kan dit leuke beelden opleveren. Daarom mag de pers zeker foto’s en/of video-opnames maken van de les, de leerlingen en ‘meester Christophe’. Om een goed duurzaam voorbeeld te geven, zal meester Christophe overigens met de fiets naar de school afzakken. De leerlingen, Christophe Degrez, leerkrachten en directie zullen blij zijn om al uw vragen te beantwoorden.

 

Indien u graag de eerste duurzame energieles wenst bij te wonen, graag een seintje voor 10 oktober bij Mark Van Hamme (mark.vanhamme@eneco.com - +32 473 468 499).

Contacteer ons
Mark Van Hamme Eneco België
Mark Van Hamme Eneco België
Over Bepublic

Wij pakken communicatie journalistiek aan. We zorgen ervoor dat jouw organisatie relevant communiceert. Op de juiste manier, en met het juiste publiek.