Peter Van Laer wordt nieuwe CEO van BDO België

Vanaf 1 oktober 2019 neemt Peter Van Laer het roer over van Hans Wilmots bij BDO België. Hij is de Managing Director van Crossroad dat complexe digitale transformaties begeleidt. Het bedrijf werd eind 2017 overgenomen door BDO België. Peter Van Laer zal het advieskantoor met zijn bijna 800 partners en medewerkers de komende vier jaar leiden. Hij wil BDO België voort laten groeien, onder meer door een doorgedreven digitale transformatie van de traditionele economische beroepen en het uitbreiden van geïntegreerde totaaloplossingen voor de cliënt. Hij zal in tandem werken met de huidige General Counsel Johan Vandenbroeck, die voorzitter wordt van BDO België. 

BDO België gaat met de benoeming van Peter Van Laer tot CEO verder op zijn elan van digitale transformatie en nieuwe technologieën. Van Laer’s achtergrond in innovatie en digitale technologie betekent echter niet dat de focus uitsluitend op nichemarkten, zoals cybersecurity, cloud en ‘platformification’-diensten zal liggen. Integendeel, Peter Van Laer heeft de ambitie om vanuit de traditionele activiteiten, waaronder Accounting, Tax en Legal, het multidisciplinair aanbod verder te verbreden en in een aantal niches te verdiepen. Hiermee kan BDO België een antwoord bieden op alle bedrijfsvraagstukken, digitaal én analoog. 

“Met Peter Van Laer krijgen we een atypische CEO aan het hoofd van BDO. Hij is een doorgewinterd technologie-expert die digitalisering en innovatie ademt. Dat maakt van Peter de geknipte man om de kruisbestuiving tussen alle expertisedomeinen en onze evolutie naar een moderne en innovatieve organisatie te versterken. Op die manier speelt BDO zijn voortrekkersrol in een sector in volle omwenteling.” 
Hans Wilmots, uittredend CEO van BDO België

Kruisbestuiving en persoonlijke betrokkenheid

Antwerpenaar Peter Van Laer (55) heeft ruim dertig jaar ervaring in ICT en digitalisering. Hij begon zijn carrière bij KBC Group waar hij doorgroeide tot General Manager van de IT-diensten. In die functie stuurde hij meer dan 600 werknemers aan. In 2007 richtte hij samen met Carmen Cordier en later Jan De Schepper het Mechelse Crossroad op, gespecialiseerd in digitale transformatie. BDO België nam dat bedrijf eind 2017 over.

BDO Crossroad blijft tot 1 oktober onder leiding van Peter Van Laer. Het management van BDO België bekijkt de komende maanden wie de taken van Peter bij BDO Crossroad zal overnemen. Hans Wilmots zal Peter Van Laer ondersteunen in de overgangsperiode.

“Ik zal als CEO van BDO België voort timmeren aan de weg die huidig CEO Hans Wilmots negen jaar geleden insloeg. Technologie wordt meer nog dan vandaag een hefboom om verder te groeien dwars doorheen al onze activiteiten, van Tax en Legal over Audit en Accounting tot Advisory. Daarnaast wil ik de innovatiespirit blijven cultiveren als integraal deel van onze cultuur waar mens en technologie centraal staan. Echte verbindingen worden trouwens niet gemaakt door algoritmen, ze ontstaan door persoonlijke betrokkenheid.” 
Peter Van Laer, toekomstig CEO bij BDO België

Wereldwijde totaaloplossingen

Tegelijk wil Peter Van Laer de expertise en ervaring zo breed mogelijk uitdragen. Vandaag speelt BDO België een leidersrol in het middensegment, met bijzondere aandacht voor familiebedrijven. Maar waarom niet nog meer de kracht van zijn wereldwijde netwerk en technologie gebruiken om verder door te groeien op de markt van de grote, internationale ondernemingen?

“Het BDO-netwerk telt 1.600 vestigingen in meer dan 160 landen. Dat laat ons toe om de Belgische bedrijven die steeds meer internationaliseren te steunen met onze wereldwijde ervaring. Anderzijds kunnen we de grote corporate bedrijven optimaal van dienst zijn met onze lokale expertise en marktkennis. Het delen van al die best practices leidt tot totaaloplossingen die onze cliënten wereldwijd kunnen inzetten.”  
Peter Van Laer, toekomstig CEO bij BDO België

Over BDO

BDO België is gespecialiseerd in vier domeinen: Audit & Assurance, Accounting & Reporting, Tax & Legal, en Advisory Services, waaronder Corporate Finance, Risk Advisory, Digital & Innovation, Operational Management, Human Capital & Interim Management. BDO staat voor deskundig advies van een hoog niveau. Beschikbaarheid, nabijheid, integriteit, een pragmatische aanpak en ons internationaal netwerk zijn onze troeven.

In België heeft BDO meer dan 750 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. Wij werken vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel (Airport), Brussel (Centrum), Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi  en Roeselare. BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 80.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen. www.bdo.be

Safia Yachou

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be