Poule & Poulette verscherpt toezicht op leverancier

Restaurantketen gaat met Gaia opnieuw in overleg over dierenwelzijn

Restaurantketen Poule & Poulette heeft met de nodige bezorgdheid kennis genomen van de berichtgeving over de mogelijke verwaarlozing van kippen bij hun leverancier. De zaakvoerder van Poule & Poulette zit vanavond al samen met Gaia om de beelden te bekijken en te bespreken of verdere actiepunten nodig zijn. 

Vandaag verschenen berichten in de pers over mogelijke verwaarlozing in de kippenkwekerij die kippen levert aan restaurantketen Poule & Poulette. CEO Frederik Goossens van Poule & Poulette is erg geschrokken van deze berichtgeving. Hij heeft de beelden zelf pas vanochtend voor het eerst gezien en zal, samen met de leverancier, alle beeldmateriaal analyseren. Poule & Poulette benadrukt dat de mogelijke verwaarlozing van kippen haaks staat op de filosofie van het bedrijf. Dierenwelzijn behoort tot de kernwaarden van de restaurantketen en die waarden worden van bij de opstart vooropgesteld.  

“Poule & Poulette is een restaurantketen die veel aandacht heeft voor dierenwelzijn, en die enkel kippen aan haar klanten serveert die op een duurzame en verantwoorde wijze zijn gekweekt. We gaan daarom extra controles doen bij onze leverancier om na te gaan of zij nog steeds onze strenge voorwaarden naleven”, zegt Frederik Goossens, CEO van Poule & Poulette.

Poule & Poulette heeft al geruime tijd contact met Gaia om erop toe te zien dat hun leverancier op een verantwoorde en duurzame manier omgaat met het kweken van kippen. Poule & Poulette zal vanavond al opnieuw met Gaia rond de tafel zitten om te kijken hoe er verder aan de procedures kan worden gesleuteld, ook in overleg met de leverancier.

“Wij vinden het heel belangrijk dat onze klanten eerlijk en duurzaam gekweekte producten op hun bord krijgen. We zijn bij het begin van Poule & Poulette op zoek gegaan naar de best mogelijke leverancier op het vlak van kwaliteit, voedselveiligheid, traceerbaarheid en dierenwelzijn. En daar zullen we ons altijd voor blijven inzetten. Als onze klanten door de berichtgeving in hun vertrouwen zouden geraakt zijn, dan willen wij ons daarvoor excuseren. Wij zullen er alles aan doen om het vertrouwen te herstellen. Dierenwelzijn blijft voor Poule & Poulette een van de kernwaarden van onze restaurantketen”, zegt Frederik Goossens, CEO Poule & Poulette

Poule & Poulette is een keten van kippenrestaurants en heeft zeven filialen in Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen en Brasschaat.  

Frederik Goossens

CEO, Poule & Poulette

Ann Van Mullem

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be