Rauwe koemelk, een schaal vol blauwe M&M’s en 300 kilo vlees: dit is wat artiesten en vips op Suikerrock smullen

Meer dan 300 kg vlees en vis, 100 kg groenten, 200 kg aardappelen, rijst of pasta, liters sauzen en ijs, en een hoop speciale verzoekjes van artiesten. Met dat boodschappenlijstje moet de chef van de ISS-keuken op pad om voor de vips van Suikerrock lekkere maaltijden te bereiden. En voor de artiesten komt daar vaak een even lang lijstje met speciale verzoeken bij.

Naast de tienduizenden bezoekers komen er dit jaar opnieuw meer dan tweeduizend vips naar Suikerrock in Tienen, een van de gezelligste en familiale festivals van de zomer. En die rekenen allemaal op lekker eten, net als de meer dan 350 artiesten. Het is Chef Ivan Pintens van cateraar ISS die voor hen achter het festival-fornuis kruipt, en dat al vijftien jaar aan een stuk.


Rauwe koemelk en een schaal vol blauwe M&M’s
Ieder jaar staan er een aantal opvallende of minder evidente producten op het boodschappenlijstje van Chef Ivan. “Een zanger wilde een schaal met alleen maar blauwe M&M’s. We hebben dat geregeld met de snoepproducent zelf. Sommige bands hebben duidelijke voorkeuren voor een bepaald merk sauzen dat je maar heel moeilijk kan vinden in ons land. Als we dat op tijd weten, kunnen we daar nog wel aan geraken, maar soms zijn het lastminute-verzoekjes en dan wordt het moeilijker. Maar we zijn er tot nu toe altijd in geslaagd om ze op hun wenken te bedienen. Een andere artiest vroeg voor hem en zijn entourage een buffet met verse Italiaanse producten: voor hem zijn we snel naar een Italiaanse delicatessenzaak gereden en die mensen hadden gelukkig alles in huis. En vorig jaar bestelde een groep een grote sushiboot met extra kaviaar, om er vervolgens niet van te eten omdat ze toch geen trek hadden. Maar meestal zijn de commentaren bijzonder positief, en dan is geen moeite te veel.”

“Maar het vreemdste was toch een vraag van een band die hier verleden jaar op de affiche stond. Ze vroegen op zondag om verse rauwe koemelk. Dus zijn we in de omgeving bij een boer moeten gaan aanbellen. Die man was eerst wat argwanend, maar heeft ons toch prima geholpen. En de melk heeft gesmaakt, alles was op.”  


2000 vips en de crew
“We stellen een uitgebreid menu samen en maken daarna ons boodschappenlijstje op. Dit jaar hebben we 150 kg vlees, 180 kg vis en schelpdieren, meer dan 100 kg groenten en nog eens een meer dan 200 kg pasta, rijst en aardappelen die we gaan bereiden.”

Op het menu staan onder meer harderfilet, sushi, kip tandoori, rundscarpaccio of speenvarken, of een boel vers gemaakte salades. Het is een rijke mengeling van koud en warm, vlees en vis, of vegetarisch. Op Suikerrock mogen uiteraard ook zoete desserts niet ontbreken. We serveren taart voor zo’n 1200 mensen en nog eens 1500 porties ijs.

En ook de crew moet natuurlijk eten. “Dit jaar maakt de keuken maar liefst 2500 lunchmaaltijden en meer dan 2000 avondmaaltijden klaar voor de crew. Meestal klassieke schotels of eenpansgerechten. Eten waar ze de nodige kracht en energie kunnen uithalen”, zegt Chef Ivan.

 

Over ISS

De ISS Group werd in 1901 opgericht in Kopenhagen en is vandaag een van de toonaangevende Facility Services ondernemingen in de wereld. ISS biedt onder meer schoonmaakdiensten, cateringdiensten en algemene facilitaire diensten aan. ISS België boekte in 2015 een omzet van 335 miljoen euro met bijna 9.500 werknemers.

Jochem Goovaerts

Bepublic

Dirk Van den Steen

Woordvoerder / Porte parole, ISS Facility Services

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be