Merit Capital reageert op artikels in De Tijd en L’Echo

Het directiecomité van Merit Capital wenst te reageren op de berichtgeving van vandaag

In de artikels worden verschillende toespelingen gemaakt als zou Merit Capital in financiële moeilijkheden verkeren.

Merit Capital spreekt de berichtgeving met klem tegen: het is een gezond bedrijf.

“Ons businessmodel wijkt inderdaad af van wat in de Belgische financiële wereld als ‘gebruikelijk’ wordt beschouwd. Wij hanteren de strategie dat het onze aandeelhouders zijn die uit eigen middelen de groei van de onderneming voorfinancieren, in plaats van extern, bij andere financiële instellingen schulden aan te gaan.”  

"De groei van Merit Capital van de voorbije jaren, waarbij de omzet meer dan verdubbelde, ging gepaard met een stijging van de vaste kosten. Omdat de aandeelhouders steeds het nodige kapitaal aanvulden uit eigen middelen, is Merit Capital schuldenvrij en voldoet het aan alle vooropgestelde wettelijke verplichtingen voor beursvennootschappen.”

Eric Thoelen, CEO Merit Capital

Het directiecomité betreurt de teneur van deze artikels.

"Wij benadrukken dat Merit Capital op alle vlakken van haar bedrijfsvoering steeds als een goede huisvader voor 100% in lijn met de wetgeving en in volstrekte transparantie heeft gehandeld."

Eric Thoelen, CEO Merit Capital


Over Merit Capital
Merit Capital N.V. is een Belgische beursvennootschap en vermogensbeheerder met private (familiale) aandeelhoudersstructuur, opgericht in 2000 door een groep ervaren beleggers en ondernemers. 
Voor meer info: www.meritcapital.eu

Jochem Goovaerts

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be