Rechtbank aanvaardt schuldherschikking Neckermann

Reisorganisatie plant kapitaalverhoging van 3,5 miljoen euro

De rechtbank van Nijvel heeft vandaag de schuldherschikking van Neckermann goedgekeurd. 110 van de 119 schuldeisers stemden in met het voorstel dat de reisorganisatie hen voorlegde. Het herschikken van de schulden was een onderdeel van de procedure van gerechtelijke reorganisatie die Neckermann in oktober had opgestart. Neckermann is erg blij met de beslissing en het vertrouwen dat de rechtbank hen geeft om verder te gaan. 

Kapitaalverhoging van 3,5 miljoen euro

De reisorganisatie zal na afloop van de procedure een kapitaalverhoging van 3,5 miljoen euro doorvoeren. Wamos Group, de Spaanse aandeelhouder van Neckermann, is bereid om in januari het extra geld op tafel te leggen. Met de bijkomende financiële slagkracht stelt Neckermann de jobs van meer dan 150 personeelsleden in ons land veilig. 

Wij zijn heel blij met het vertrouwen dat we krijgen van de rechtbank en onze stakeholders. Ik wil graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik geloof heel sterk in de toekomst van Neckermann. Begin januari geven onze aandeelhouders ons een extra kapitaalinjectie. We overleggen ook nog steeds met de verschillende regeringen van ons land over extra financiële steun. Ik hoop dat we van hen snel een duidelijk signaal krijgen. Willen ze de Belgische reissector, een van de grootste slachtoffers van de coronacrisis, ondersteunen of niet?

Laurent Allardin, CEO Neckermann

De  Belgische Neckermann-winkels blijven dicht tot er opnieuw animo is bij de Belg om te reizen. Neckermann verwacht dat er in 2021 opnieuw heel wat meer reizen zullen worden geboekt. Klanten van de reisorganisatie kunnen met hun vragen nog steeds terecht op de vakantielijn of in de webshop. Reizigers met een voucher of reservatie zullen die zonder problemen kunnen gebruiken. 

***

Over Neckermann

Neckermann bestaat al sinds 1979 en is een van de grootste reisorganisaties van België. Eind 2019 werd de organisatie overgenomen door de Spaanse reisorganisatie Wamos Group. De organisatie werkt samen met verschillende reispartners zoals Corendon, Sunweb, Pegase, Worldia, interhome en campings.com. Ze bieden een ruim aanbod aan vakanties aan, met een grote focus op pakketreizen. Dat doet Neckermann vooral vanuit hun vakantiewinkels, verspreid over heel België (Vlaanderen, Brussel en Wallonië). Voor meer informatie: www.neckermann.be.

Muriel Berkvens

Neckermann

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be