Recordaantal jobstudenten in schoonmaaksector

Ruim 4000 jobstudenten aan de slag bij ISS in 2017

Nog nooit kozen zo veel jongeren voor een studentenjob in de schoonmaaksector als dit jaar. ISS, een van de grootste facilitaire bedrijven in ons land, actief in de schoonmaak, de catering en onthaaldiensten, heeft in 2017 plaats voor 4000 jobstudenten. Door de nieuwe wet, die het nu mogelijk maakt om jobstudenten per uur in plaats van per dag aan het werk te zetten, kunnen bedrijven de jobstudenten beter en efficiënter inschakelen. 

Over heel 2017 zet ISS zeker 4000 jobstudenten aan het werk. Dat zijn er ruim 500 meer dan in 2016. Voor die 4000 studenten zijn er meer dan 6000 deel- en voltijdse contracten. 90% van de jobstudenten bij ISS wordt ingeschakeld tussen juni en september. Zo is het bedrijf de grootste werkgever voor jobstudenten in de privésector. 
 
ISS ziet al een aantal jaren een stijgende lijn in het aantal studenten dat ‘solliciteert’ naar een studentenjob in de schoonmaak. Dit jaar alleen al hebben 3500 nieuwe studenten zich geregistreerd in de ISS-database, bovenop de studenten die in het verleden al voor ISS werkten en zich dit jaar opnieuw inschreven. 
 
Sinds begin dit jaar is de wet die regelt hoe studenten ingezet mogen worden, aangepast. Tot vorig jaar konden ze maximaal 50 dagen werken, nu zijn dat maximaal 475 uren. 
 
Koenraad D'Helft, Chief People & Culture bij ISS, ziet die aangepaste wet als een van de verklaringen voor het recordaantal jobstudenten in de schoonmaak:

“Tot vorig jaar moesten we de studenten per dag inschakelen. Dus wanneer we op een dag een student voor bijvoorbeeld 4 uur nodig hadden, waren we toch één van zijn vijftig dagen kwijt. Nu is dat een pak flexibeler geworden, omdat we diezelfde student nu voor 4 van de 475 uren inschakelen. Die efficiëntiewinst laat ons toe om meer deeltijdse of voltijdse contracten aan te bieden.”

 
Dat een recordaantal studenten nu kiest voor de schoonmaaksector, is geen verrassing voor ISS.

“Veel jobstudenten hebben een grote voorkeur voor deze jobs, omdat het grote aanbod van part-time jobs goed te combineren is met hun studies. We zorgen bovendien ook voor de nodige opleiding en begeleiding. En ze verdienen niet slecht.”
Koenraad D'Helft, Chief People & Culture


Een jobstudent in de schoonmaak verdient bij ISS netto 12 euro per uur. 


Ongeveer 95% van alle jobstudenten bij ISS krijgen een job in de schoonmaak, de overige 5% - zo’n 200 studenten - kan aan de slag in de catering. 

 

Over ISS

De ISS Group werd in 1901 opgericht in Kopenhagen en is vandaag een van de toonaangevende Facility Services ondernemingen in de wereld. ISS biedt onder meer schoonmaakdiensten, cateringdiensten en algemene facilitaire diensten aan. ISS België boekte in 2015 een omzet van 335 miljoen euro met bijna 9.500 werknemers.

Dirk Van den Steen

Woordvoerder / Porte parole, ISS Facility Services

Jochem Goovaerts

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be