Recordaantal jobstudenten voor de zomervakantie

Flexibelere regeling studentenjobs zorgt voor bijna half miljoen jobstudenten

Deze zomer zal een recordaantal jobstudenten in ons land vakantiewerk doen, als gevolg van de nieuwe, flexibelere regeling rond studentenarbeid. Dat stelt uitzendbureau Deltaworx, gespecialiseerd in studentenjobs, vast op basis van het aantal aanvragen voor deze zomervakantie: dat zijn er 2810 of 80% meer in vergelijking met vorig jaar. De federatie van HR-dienstverleners, Federgon, bevestigt de stijging. Naar schatting 446.110 jobstudenten zullen deze zomer een centje bijverdienen met een vakantiejob, een stijging met 5%.

Flexibiliteit troef bij de nieuwe regeling omtrent studentenarbeid en dat voelen ze bij Deltaworx. Sinds dit jaar krijgen ze wekelijks gemiddeld 55 aanvragen binnen. Vorig jaar was dat nog maar gemiddeld 30 per week. De nieuwe regeling laat toe dat studenten meer flexibele jobs kunnen aannemen doordat ze per uur worden afgerekend. Dat lijkt voor heel wat studenten die in de zomer willen werken deuren te openen. Deltaworx, het enige uitzendbureau in ons land dat zich enkel op jobstudenten richt, noteert op dit moment een recordaantal van 2810 aanvragen van studenten die via hen op zoek gaan naar vakantiejobs. Dat is 80% meer in vergelijking met vorig jaar. Deltaworx is niet verbaasd van de stijging.

“De nieuwe regeling spoort nu ook een andere soort studenten aan om te werken. Studenten die niet een volledige maand aan een stuk kunnen werken, gingen vroeger gewoon niet werken. Nu kunnen ze gemakkelijker vakantiejobs aangaan op momenten dat het hen uitkomt. Die jobs vind je snel via een uitzendkantoor.”

Jeroen Poels, oprichter & CEO Deltaworx

Uitzendwerk in de lift

Omwille van de nieuwe regeling en positieve conjunctuur schat Federgon dat het totaal aantal jobstudenten deze zomer met 5% zal stijgen. Dat betekent dat bijna een half miljoen jobstudenten deze zomer actief zullen zijn. Om tot deze schatting te komen, werden ook cijfers van de voorbije jaren in rekening gebracht. Bovendien wijst Federgon op de populariteit van uitzendwerk. 40% van de jobstudenten vindt werk via uitzendkantoren zoals Deltaworx. Door de nieuwe regelgeving is de kans groot dat dit percentage deze zomer nog stijgt. De vrijheid die het flexibele werk van uitzendbureaus aanbiedt, spreekt studenten immers al langer aan. 

Vroeger werkte ik vast in een fabriek als studentenjob. Dat was enorm eentonig. Via Deltaworx werk ik elke keer met andere mensen en in een andere omgeving. Bovendien kan ik kiezen wanneer ik werk. Geen probleem dus als ik herexamens heb of er even tussenuit wil deze zomer.”

Frederik De Brouwer, jobstudent via Deltaworx

Jeroen Poels

CEO & Oprichter, Deltaworx

Matthias Peeters

COO & Brand Manager Deltaworx, Deltaworx

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be