Recordinternational Jan Vertonghen wordt ambassadeur van Belgian Red Court in Sint-Niklaas

Rode Duivel eregast tijdens officiële inhuldiging op dinsdag 25 oktober 2022

Recordinternational Jan Vertonghen wordt de ambassadeur van de tweede Belgian Red Court, een sociaal project van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Het vernieuwde voetbalterreintje in het Koningin Fabiolapark in Sint-Niklaas moet jong en oud verenigen rond het voetbal, de sport laagdrempeliger maken en de sociale cohesie bevorderen. Tijdens de inhuldiging op dinsdag 25 oktober 2022 zal Jan Vertonghen in zijn geboortestad de tijd zal nemen voor een handtekeningensessie met alle aanwezige voetbalfans.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond kondigde naar aanleiding van zijn 125ste verjaardag eind 2020 aan dat het extra zal investeren in de maatschappij van morgen. Dat doet de KBVB door voetbalterreintjes in België te renoveren, maar ook door er in het hele land nieuwe bij te creëren. Volgende week dinsdag wordt in Sint-Niklaas de tweede Belgian Red Court officieel geopend in het bijzijn van Rode Duivel Jan Vertonghen, die in de Oost-Vlaamse stad 35 jaar geleden het levenslicht zag. ​

“We zijn blij dat we onze tweede Belgian Red Court officieel kunnen onthullen. En dan nog met niemand minder dan onze recordinternational Jan Vertonghen, in zijn geboortestad. Sint-Niklaas wordt hierbij de tweede stad waar we, in samenwerking met lokale organisaties, een laagdrempelig aanbod voetbal kunnen bieden aan verschillende doelgroepen uit de regio. Vanuit het Football & Social Responsibility departement van de KBVB willen we voetbal toegankelijk maken voor iedereen en voor elk niveau.”
Robin Cnops, Football & Social Responsibility Specialist KBVB

 

De KBVB, Voetbal Vlaanderen en de Stad Sint-Niklaas zullen samen met ambassadeur Jan Vertonghen tijdens de inhuldiging de ambities van het project, de samenwerkingen met de lokale clubs en scholen en de bijkomende initiatieven in het project van de Belgian Red Courts toelichten. De minivoetbaltempel werd gecofinancierd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Stad Sint-Niklaas. Zij doen dit mede met steun van de spelers van de Nationale Loterij. Ook partner Proximus biedt op elke Belgian Red Court een gratis wifi-hotspot.

Programma:
16 uur – 17 uur: wedstrijdjes georganiseerd door de lokale scholen
17 uur – 18 uur: officiële inhuldiging met ambassadeur Jan Vertonghen; KBVB-CEO Peter Bossaert; Nand De Klerck, woordvoerder Voetbal Vlaanderen en schepen van jeugd Bart De Bruyne.
18 uur – 19 uur: wedstrijdjes georganiseerd door de lokale voetbalclubs

Media kunnen zich tot en met dinsdag 25 oktober 10 uur inschrijven op de gastenlijst van de officiële inhuldiging via [email protected]. Gelieve aan te geven met hoeveel medewerkers uw medium aanwezig zal zijn. Na inschrijving ontvangt u bijkomende informatie omtrent interview- en parkeermogelijkheden. ​


Ken Standaert

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be