Red Flame Davina Philtjens wordt ambassadrice van eerste Limburgse Belgian Red Court in Hasselt

Hasseltse jongeren trappen als eerste een balletje op nieuw sociaal voetbalterreintje aan de sporthal Runkst

Hasselt is de eerste Limburgse stad waar de Belgische Voetbalbond een Belgian Red Court heeft onthuld. Ambassadeur van het sociale voetbalterreintje aan de sporthal Runkst is Red Flame Davina Philtjens die samen met Habib El Ouakili, schepen van sport van de stad Hasselt en verscheidene jongeren als eersten de nieuwe voetbalhotspot voor de ruime regio konden uittesten. De Belgische Voetbalbond investeert samen met de stad Hasselt om met het nieuwe Belgian Red Court een extra ontmoetingsplaats voor jong en oud te creëren.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond kondigde naar aanleiding van zijn 125ste verjaardag eind 2020 aan dat het extra zal investeren in de maatschappij van morgen. Dat doet de KBVB door, met steun van Proximus en de spelers van de Nationale Loterij, voetbalterreintjes die de UEFA meer dan een decennium geleden aanlegde in België te renoveren, maar ook door er in het hele land nieuwe bij te creëren. In Hasselt is Davina Philtjens, speelster van Sassuolo in Italië en al goed voor 115 wedstrijden voor de Red Flames, de ambassadrice van het project. Samen met Robin Cnops, Football & Social Responsibility Specialist van de KBVB, Habib El Ouakili, schepen van sport van de stad Hasselt, en tal van Hasseltse jongeren mocht zij het terrein aan de sporthal Runkst in de Djef Swennenstraat officieel inwijden.

Ik vind het een hele eer om de eerste vrouwelijke ambassadeur te zijn van dit sociaal voetbalproject, zeker in Hasselt waar ik geboren ben. Als speelster heb ik mijn eerste balletjes getrapt met vriendjes en bij Vliermaalroot, een ploegje uit de deelgemeente van Kortessem. Toen had ik nooit gedacht dat ik het tot international zou schoppen want plezier stond altijd voorop. Ik hoop dat dit terreintje ook veel jonge meisjes laat kennismaken met het voetbal, dat ze er evenveel plezier aan beleven als ik toen en wie weet wordt één van hen later misschien ook een Red Flame.”
Davina Philtjens
“Hasselt is een echte sportstad. Deze Belgian Red Court is een prachtige aanvulling op ons huidige aanbod. Daarnaast sluit natuurlijk ook het maatschappelijke idee van de Belgian Red Court helemaal aan bij wat wij als stad belangrijk vinden: dit voetbalproject zal de sociale cohesie binnen onze wijk alleen nog maar versterken. Meisjes en jongens gaan hier ongetwijfeld veel fun beleven, dankzij de voetbalsport. Onze jongeren én de lokale welzijnsorganisatie hebben mij laten weten dat ze enorm uitkijken naar de wekelijkse sportactiviteiten en workshops die de KBVB samen met onze sportdienst hier zullen organiseren.”
Habib El Ouakili, schepen van sport van de stad Hasselt.

Verschillende activiteiten op de planning
De aanleg en het ter beschikking stellen van het terreintje is allerminst het eindpunt voor de KBVB en de stad Hasselt. Naast voetbalclubs, in samenwerking met Voetbal Vlaanderen, wil de KBVB ook zoveel mogelijk scholen, jongerenorganisaties en lokale verenigingen betrekken bij verschillende initiatieven die samen met de stad ingepland zullen worden. Zo zullen er wekelijks trainingen voor jongens en meisjes plaatsvinden. Deze trainingen zullen gericht zijn op zowel de algemene ontwikkeling van de deelnemers als de technische vaardigheden. In de toekomst wil de stad Hasselt graag ook trainingen voor kinderen met autismespectrumstoornis organiseren. ​

“Het project van de Belgian Red Courts ligt ons na aan het hart omdat het voetbal op deze manier echt helpt om de maatschappij van morgen vorm te geven en we zijn ontzettend blij dat we dit met de stad Hasselt hier kunnen uitrollen. Iedereen is welkom aan de sporthal Runkst om een balletje te trappen of te supporteren. Als federatie geloven we sterk dat de Belgian Red Courts mensen van verschillende achtergronden zullen samenbrengen. We zien nu al dat het terreintje in Lier, dat als eerste geopend werd enkele maanden terug, heel wat interesse van meisjes opwekt omdat ze op een laagdrempelige manier, via bijvoorbeeld een oefennamiddag, kunnen instromen. Een derde tot de helft van de deelnemers aan de trainingssessies in Lier zijn meisjes, waarvan we hopen dat enkele weldra ook de stap zetten naar een voetbalclub. We hopen diezelfde trend door te trekken naar de andere Red Courts, waaronder deze in Hasselt.” ​
Katrien Jans, Women’s Football Manager bij de KBVB

Pierre Cornez

Press Officer RBFA

Ken Standaert

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be