Red Flames dagen lagere schoolmeisjes uit op dansvloer met Love Football Dance

Campagne Love Football: De KBVB, in samenwerking met Voetbal Vlaanderen en ACFF, trekt naar scholen om dubbel zoveel meisjes tussen 5 en 12 jaar aan het voetballen te krijgen tegen 2024

De Koninklijke Belgische Voetbalbond lanceert samen met de Red Flames en de steun van ING en Proximus een campagne om meer meisjes warm te maken voor voetbal onder de noemer ‘Love Football’. Met het initiatief trekt de KBVB vanaf januari 2020 naar ruim honderd scholen verspreid over het hele land om leerkrachten in het lager onderwijs, meisjes en hun ouders te ontmoeten. De Voetbalbond wil op die manier meisjes tussen 5 en 12 jaar inspireren en laten proeven van de magie en het plezier van voetbal. Red Flames Elena Dhont en Shari Van Belle zijn de ambassadrices van de actie. De campagne is de eerste stap van het ambitieus actieplan van de KBVB #theworldatourfeet om tegen 2024 dubbel zoveel voetballende meisjes te hebben in België. In dat actieplan investeert de Voetbalbond de komende twee jaar minimaal 3 miljoen euro.

Begin oktober telde het Belgisch voetbal 39.901 voetballende meisjes en 673 exclusieve meisjesploegen in een aparte meisjescompetitie. Dat is voor het vierde jaar op rij een stijging van meer dan 6% en een positieve evolutie. Onderzoek toont aan dat sporten bijdraagt aan de emancipatie van jonge vrouwen en meisjes. En het geeft hen ook meer zelfvertrouwen. Maar die cijfers kunnen een pak beter. Tegen 2024 wil de Voetbalbond van 40.000 naar 80.000 voetballende vrouwen en meisjes gaan. De KBVB tekende daarom een campagne uit om meisjes via hun leerkrachten, papa’s en mama’s op een speelse manier in contact te brengen met voetbal. Onder de noemer ‘Love Football’ zullen er verschillende initiatieven op gang worden getrokken, zoals een Love Football Dance en een Love Football Cup.

“Hoewel we meer en meer meisjes zien voetballen, stellen we vast dat nog geen tien procent van de voetballers vrouwelijk is. We schakelen daarom met Love Football vanaf het najaar meteen een versnelling hoger om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten bij meisjes tussen 5 en 12 jaar. Love Football geeft hen via de school een extra duwtje in de rug met leuke dansjes, knutsel- en tekenspelletjes, voetbalinitiaties en een nationaal voetbaltoernooi voor meisjesteams.” 
Katrien Jans, manager vrouwenvoetbal bij de KBVB

Eerste honderd scholen die Football Dance dansen, winnen meet&greet met Red Flames

Topvoetbalsters Shari Van Belle en Elena Dhont van de Red Flames hebben twee leuke Love Football Dances bedacht. Shari voor meisjes van vijf tot acht jaar. Elena voor meisjes van negen tot twaalf jaar. Leerkrachten die hun klas inschrijven voor Love Football en laten meedansen op de moves maken kans op een meet&greet met Shari, Elena of een andere Red Flame, tickets voor wedstrijden van de Red Flames, dribbeldoelen voor op de speelplaats of een voetbalinitiatie op school. 

“De eerste honderd scholen die zich vanaf vandaag inschrijven via onze website lovefootball.be krijgen een startersbox met Love Football armbandjes, flyers, posters en raamstickers voor de hele klas om op die manier meisjes te enthousiasmeren voor voetbal.”  
Katrien Jans, manager vrouwenvoetbal bij de KBVB

Roadshow met voetbalinitiaties door heel België

Vanaf januari 2020 trekt Love Football heel België door met initiaties onder de noemer: het Love Football Park. De roadshow gaat langs in de klassen die zich inschrijven voor de Love Football Dance en de moves in de klas of op de speelplaats inoefenden. Maar Love Football organiseert ook verschillende evenementen in het land. De voetbalinitiaties richten zich specifiek op meisjes, al mogen jongens uiteraard ook meedoen.

Nationaal voetbaltoernooi voor meisjes

Tussen maart 2020 en mei 2020 organiseert de Voetbalbond in het kader van Love Football een groots nationaal voetbaltoernooi voor meisjes van zeven tot negen jaar (U9) en negen tot elf jaar (U11). Op verschillende woensdagnamiddagen spelen meisjesploegen van vijf, maximaal acht vriendinnen wedstrijden van vijftien minuten. Het toernooi vindt plaats op vier locaties: Gent (Blaarmeersen), Leuven (Sportkot), Luik (Standard de Liège), Tubeke (Belgian Football Centre). 

Naast het voetbal voorziet de KBVB ook telkens randanimatie, spelletjes en knutselpret.
Ouders en leerkrachten kunnen het materiaal gratis downloaden op de website lovefootball.be. Zo komen meisjes op een speelse manier in contact met voetbal. 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be