Red Flames hebben nieuw supportersrecord beet

Bijna 8.000 fans zakken af naar Leuven voor cruciale WK-kwalificatiematch tegen Noorwegen

De Red Flames kunnen voor de cruciale kwalificatiematch van vrijdag tegen Noorwegen (aftrap om 20u30) rekenen op een ongezien supporterslegioen. Bijna 8.000 fans kochten al een toegangskaartje. Het vorige supportersrecord uit 2018 sneuvelt komende vrijdag dus al zeker. Het nieuwe record doet de Red Flames dromen van een uitverkochte “Den Dreef”. Als de Red Flames vrijdag Noorwegen verslaan, hoeven ze meer dan waarschijnlijk maar één barragematch te winnen om zich te kwalificeren voor hun eerste WK ooit. 

De Red Flames dromen van een tot de nok gevulde “Den Dreef”. Daarvoor moeten nog amper 765 kaartjes over de spreekwoordelijke toonbank gaan. Onze nationale voetbalvrouwen komen aardig in de buurt van hun eerste uitverkochte “Den Dreef” ooit. Het vier jaar oude supportersrecord tegen Portugal gaat zo ook voor de bijl. Toen tekenden 7.200 fans present in Leuven. 

Het nieuwe supportersrecord toont dat de populariteit van onze Red Flames blijft stijgen sinds het geslaagde EK in Engeland deze zomer. Tegen Noorwegen kunnen we, samen met onze fans, nog een mooie bladzijde toevoegen aan de geschiedenisboeken van de Red Flames. We rekenen daarvoor op een zo goed als uitverkocht stadion om Leuven op zijn grondvesten te doen daveren.” - Katrien Jans, Women’s Football Manager bij de KBVB 

Slechts één barragematch richting eerste WK 

De Red Flames zijn al minstens zeker van barragematchen om zich te kwalificeren voor hun allereerste WK ooit. Een overwinning tegen Noorwegen zou hen een nog betere uitgangspositie bieden tijdens de barrages. De Flames hoeven dan maar één match, in plaats van twee, voor een WK-ticket te spelen. Als de Red Flames Noorwegen verslaan met minstens vier goals verschil, maken ze zelfs nog kans op groepswinst en rechtstreekse kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. 

Veel jongeren sluiten vakantie af met Red Flames 

De KBVB zet alle zeilen bij om de drempel om af te zakken naar Leuven zo laag mogelijk te houden. Fans onder 16 jaar kunnen al naar de match voor een symbolische euro. Het stadion zal ook grotendeels gevuld zijn met jonge fans: liefst 2500 van de aanwezige supporters, is jonger dan 16 jaar. Dat maakt de wedstrijd een uitstekende afsluiter van de zomervakantie voor het hele gezin. Fans ouder dan 16 jaar betalen tussen de vijf en tien euro voor een toegangskaartje. “Red Insiders”, de leden van de officiële fanclub van onze nationale elftallen, tellen tussen de vier en acht euro neer voor een ticket. 

Naast het veld zorgt de KBVB voor extra sfeer met een fotobooth waar fans 360 graden video’s kunnen maken en verzorgen DJ’s en een fanfare voor ambiance. Tickets voor de cruciale WK-match tegen Noorwegen zijn enkel online beschikbaar via de app RBFA of via de website van de KBVB tot 19u op de wedstrijddag. ​ 

Pierre Cornez

Press Officer RBFA

Jules Fremaut

PR Consultant, Bepublic Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be