Red Flames roepen fans op om massaal af te zakken naar den Dreef voor WK-kwalificatietweeluik

Davina Philtjens kan 100e cap verzamelen tegen Polen

De Belgian Red Flames rekenen op de massale thuisaanhang om hen naar de overwinning te schreeuwen tijdens het WK-kwalificatietweeluik tegen Armenië en Polen op 25 en 30 november in het King Power at den Dreef-stadion in Leuven. Flankverdedigster Davina Philtjens kan tijdens de tweede interland haar 100e cap voor de Flames verdienen. ​

Hun vijfde en zesde kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap 2023 spelen de Belgian Red Flames opnieuw in hun vertrouwde thuisbasis, het King Power at den Dreef-station in Leuven. Het nationale vrouwenelftal staat momenteel derde in groep F, op drie punten van groepsleider Noorwegen. Om de inhaalrace goed in te zetten rekenen de Red Flames op de trouwe thuissupporters om hen aan de overwinning te helpen tegen Armenië en Polen.

“Het zou bijzonder fijn zijn mochten er ondanks de verstrengde Covidmaatregelen veel supporters naar beide wedstrijden komen kijken. We zullen hun steun goed kunnen gebruiken. Wij van onze kant zullen er opnieuw alles aan doen om hen niet teleur te stellen en om de droom van het WK 2023 levend te houden”
bondscoach Ives Serneels

De opmerkelijke oproep aan de supporters zie je hieronder:

De KBVB zet de grote middelen in om voor extra sfeer in en rond het stadion te zorgen. Zo voorziet het een DJ-booth in het stadion, wordt er buiten het stadion een penalty shoot-out en staan er foodtrucks klaar voor de fans, die zich ook gratis kunnen laten schminken in de nationale driekleur. Wie nog geen lid is van de officiële fanclub 1895 zal zich ter plaatse kunnen inschrijven en wie nood heeft aan een nieuw gsm-toestel, zal een oud toestel kunnen inleveren bij de Proximus-stand. In ruil krijgen ze dan een tegoedbon krijgen voor één van de Proximus-verkooppunten of een code ter waarde van 10 euro die kan omgeruild worden voor een ticket voor een match van de Red Flames tot eind 2022. Om toegang te krijgen tot de fanzone en het stadion moeten alle supporters evenwel voldoen aan de huidige gezondheidsrichtlijnen en een CST kunnen voorleggen.

Philtjens kan 100e cap verzilveren
Flankverdedigster Davina Philtjens (32), actief in de Italiaanse competitie, kan in de laatste kwalificatiewedstrijd van dit tweeluik haar 100e cap voor de Red Flames behalen. Haar eerste interland voor de Red Flames speelde Philtjens meer dan 13 jaar geleden, op 17 februari 2008, tegen Wales. Die wedstrijd werd met het kleinste verschil verloren, maar net als haar teamgenoten hoopt Philtjens op een beter resultaat tegen Armenië en vijf dagen later tegen Polen.

“Ik ben bijzonder trots dat ik de kaap van 100 wedstrijden met de Flames kan halen. Het zou ook bijzonder mooi zijn om die mijlpaal met een zege tegen Polen extra glans te geven. Ik ga er, net als al mijn ploegmaats en hopelijk met de steun van ons fantastisch publiek, alvast alles aan doen.”
Davina Philtjens

Wie graag (één van) beide wedstrijden wil bijwonen, kan terecht op de RBFA-app en de website van de KBVB voor meer informatie en tickets.


Stefan Van Loock

Press & Media Officer Belgian Red Devils & Belgian Red Flames

Ken Standaert

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be