Reizen naar Griekenland in gedrang

Luchtvaartmaatschappijen dreigen vluchten te schrappen

  • Beslissing om vliegtickets alleen nog cash te laten betalen, heeft grote impact.

  • Kwestie van tijd voordat vluchten van en naar Griekenland geschrapt worden.

  • Belgische bedrijven annuleren nu al massaal zakenreizen.

"De beslissing van enkele luchtvaartmaatschappijen om in Griekenland alleen nog cash geld te aanvaarden, dreigt verregaande gevolgen te hebben. Zowel voor toeristen als voor zakenreizigers duiken er weldra problemen op. De grote vraag is wat er zal gebeuren zodra Griekse agentschappen de luchtvaartmaatschappijen niet langer kunnen betalen. Zullen er dan nog vluchten vertrekken naar en van Griekenland?”

Veerle Denaux, CEO van FCm Travel Solutions Belgium, specialist in zakenreizen

Dat gisteren meer dan 35 luchtvaartmaatschappijen lieten weten aan de Griekse reisagentschappen dat ze hun boekingen niet meer aanvaarden, heeft in Griekenland een enorme impact. Want de reisindustrie is een grote sector in Griekenland, goed voor een omzet van 32 miljard dollar in 2014 (17 procent van het bruto nationaal product). 10 procent van de Griekse arbeidsbevolking werkt bovendien in de toerisme- en reisbranche. Voortaan moeten klanten rechtstreeks op de luchthaven betalen voor hun vluchten.

De maatregel heeft niet alleen gevolgen in Griekenland: ook Belgische ondernemingen worden getroffen. FCm Travel Solutions Belgium ziet dat heel wat Belgische bedrijven genoodzaakt zijn om hun dringende zakenreis uit te stellen of zelfs volledig te annuleren.

“Het is dé trend in de zakenwereld: bedrijven denken twee keer na voor ze een zakenreis naar Griekenland boeken en indien mogelijk zoeken ze naar een alternatief. Iets wat de economie zeker niet ten goede komt”

Veerle Denaux.

Wat de beslissing om vluchten alleen nog maar cash te laten betalen extra bemoeilijkt, is het feit dat de Grieken maar in zeer beperkte mate geld kunnen afhalen van bankautomaten. Het is dus een kwestie van tijd voor de vluchten van en naar Griekenland in het gedrang komen.

“Het effect van deze maatregel is niet alleen voor de reissector erg groot. Belgische ondernemingen met een zetel in Griekenland komen ook in de problemen en dat terwijl zakenreizen net de economie moeten ondersteunen.”

 Veerle Denaux

 

Over FCm Travel Solutions

FCm Travel Solutions is een van ‘s werelds grootste bedrijven gespecialiseerd in zakenreizen en uitgavenbeheer. Het combineert wereldwijde aanwezigheid met lokale, persoonlijke en flexibele dienstverlening. Het biedt volledige oplossingen voor zakenreizen en uitgavenbeheer. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk dat gefocust is op de regio’s, en heeft een goed inzicht in het plaatselijke bedrijfsleven en in de reisomgeving. FCm Travel Solutions bespaart op de reiskosten van bedrijven in alle maten en in alle sectoren.

Goele Lemmens

Bepublic

Veerle Denaux

CEO, FCm Travel Solutions

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be