Retail Concepts stopt met exploitatie YAYA winkels in België en Luxemburg

Retail Concepts stopt in 2022 met de exploitatie van de 6 YAYA winkels in België en Luxemburg. Als retail-expert van de Belgische & Luxemburgse markt was Retail Concepts sinds 2016 partner van het Nederlandse fashion merk voor de uitbating van de YAYA-brand stores. Retail Concepts heeft nu echter geopteerd om 100% te gaan focussen op de eigen concepten A.S.Adventure en Juttu. Multibrand concepten blijven namelijk de corebusiness van Retail Concepts: merken verenigen om een uniek en kwalitatief assortiment aan te bieden in een inspirerende winkelomgeving. YAYA  blijft zo overigens aanwezig als gewaardeerd merk in de collecties van de multibrand retailer A.S.Adventure. Beide partijen zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. 

De laatste van de huidige 6 YAYA winkels zal midden augustus 2022 de deuren sluiten. Voor de 16 werknemers van de YAYA winkels is er uiteraard een gepaste oplossing. Ze kunnen doorvloeien naar de multibrand concepten van Retail Concepts, A.S.Adventure en Juttu. Het Nederlandse merk YAYA is in volle expansie en hoopt snel met eigen winkels naar België terug te keren.

Retail Concepts zette het afgelopen jaar sterke resultaten neer die zelfs het recordjaar 2019, het laatste jaar voor de crisis uitbrak, overtroffen. De retailer heeft dan ook de ambitie om die positieve trend door te zetten in 2022 door te blijven kijken naar nieuwe opportuniteiten en te investeren in de bestaande winkelportefeuille.

Greet Anthoni

PR Manager, Retail Concepts

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be