Rode Duivel Dries Mertens viert 100ste cap met supporters tijdens WK-kwalificatiematch tegen Estland

Voetbalbond zet “RBFA-legends” in de bloemetjes

De Rode Duivels gaan op zaterdag 13 november tegen Estland op zoek naar de officiële kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Mits een overwinning tegen de Esten zijn de Duivels zeker van hun 5de grote toernooi op rij. De fans zijn voor deze must-win wedstrijd in groten getale welkom in het Koning Boudewijnstadion. De KBVB laat deze interland niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo zorgt de voetbalbond voor heel wat randanimatie, met onder meer de huldiging van enkele leden van de RBFA Legends Club. Dries Mertens wordt vlak voor de aftrap gehuldigd voor zijn 100ste cap. Die kaap behaalde hij tijdens EURO 2020. 

De Rode Duivels zijn klaar om zich in de komende interlandperiode te verzekeren van een ticket voor het WK in Qatar. Op zaterdagavond 13 november ontvangen ze in eigen huis Estland. Bij een zege kwalificeren de Rode Duivels zich al voor de vijfde keer op rij voor een groot toernooi. Om het ticket richting Qatar helemaal veilig te kunnen stellen, rekent de KBVB op een kolkend Koning Boudewijnstadion. De trouwe Rode Duivels-aanhang is overigens voor de tweede keer sinds de coronacrisis weer en masse welkom. En de fans kijken er zeker naar uit om hun helden opnieuw live aan het werk te zien: 35.000 kaartjes gingen ondertussen al de deur uit. 

Extra sportieve feeststemming 
Deze speciale gelegenheid laat de voetbalbond niet zomaar passeren. Zo voorziet de KBVB tal van randactiviteiten zoals een heuse afterparty achter tribune 4 voor de trouwe 1895-aanhang na de wedstrijd. Op weg naar het stadion, de pannaveldjes en de footbowling en in de fanzone zijn er verschillende dj-booths. Op de piste rond het veld zorgt onder andere dj Sven Ornelis voor extra sfeer. Fans kunnen ook opnieuw levensechte foto’s laten maken waardoor het lijkt dat ze écht met een Rode Duivel gefotografeerd zijn. Dat gebeurt via een revolutionaire fotobooth en een twintigtal camera’s die de bewegingen van de supporters registreren. Tegelijk liggen ook de bekende foam hands klaar op de tribunes. Zo kunnen de supporters hun handen in de lucht steken om de Rode Duivels aan te moedigen, op de beats van de twee stadion-dj’s en in koor de slogan “Time to put your hands up” te scanderen. Met deze initiatieven wil de KBVB van deze kwalificatiematch een echt feest maken zowel voor, tijdens als na de wedstrijd.

“Deze groep spelers zou met de vijfde kwalificatie op rij voor een groot toernooi echt een prachtige prestatie neerzetten. Daarom zou het fantastisch zijn als de spelers dit samen met een grote groep supporters kunnen vieren in een ouderwetse, uitgelaten voetbalsfeer.”
Tijs Cools, Fan Relationship Coordinator 

Eerbetoon aan leden van de Legends Club 
Naast alle extra sportieve feestelijkheden worden ook de “RBFA-legends” in de bloemetjes gezet. De Legends Club omvat de allergrootsten uit het Belgische voetbal en is samengesteld op basis van het aantal selecties, wedstrijden als kapitein, deelnames aan EK’s, WK’s of Olympische Spelen. Dat gaat van Rode Duivels over bondcoaches tot Red Flames. Tot het selecte clubje horen ex-spelers zoals Paul Van Himst, Jan Ceulemans of ex-Red Flame Heleen Jacques, maar bijvoorbeeld ook wijlen Ludo Coeck en wijlen oud-doelman Rie Meert.  

Voor het officiële eerbetoon op zaterdag 13 november nodigt de bond Georges Heylens, Raoul Lambert, Erwin Vandendaele, Maurice Martens, Odilon Polleunis, Eric Gerets, Jean-Marie Pfaff en Jan Verheyen uit. Van enkele overleden leden, zoals Raymond Goethals of Jean Dockx nodigt de bond een familielid uit.

Feest voor 100ste cap voor Mertens 
Voor Dries Mertens staat de match tegen Estland alvast met stip aangeduid in de agenda. Hij viert er - door COVID-19 met enig uitstel, want intussen heeft Dries 102 caps - met de thuisaanhang zijn 100ste cap. Hiermee schaart hij zich bij generatiegenoten Axel Witsel, Eden Hazard of Jan Vertonghen. Een ticket naar Qatar zou dit speciale moment met de supporters nog extra kracht bijzetten.  

Wie er graag bij wil zijn, kan tickets verkrijgen via tickets.rbfa.be.

Pierre Cornez

Press Officer RBFA, KBVB

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be