Rode Duivels na bijna 1 jaar opnieuw met fans in eigen huis

Vanaf 25 euro naar Koning Boudewijnstadion voor leuke affiche tegen Ivoorkust in bubbel van één of twee

Vandaag om 11u00 start de vrije ticketverkoop voor de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Ivoorkust op donderdag 8 oktober. Vanaf 25 euro kunnen de fans hun voetbalhelden na bijna een jaar weer live vanuit het Koning Boudewijnstadion aanmoedigen. Dat doen ze in bubbels van één of twee personen. Het is één van de maatregelen die de Voetbalbond neemt om de match zo veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen voor spelers en fans.

19 november 2019. Zo lang is het geleden dat de Rode Duivels nog eens een thuismatch afwerkten voor eigen volk. Donderdagavond mogen er 11.000 supporters in het Koning Boudewijnstadion en dat voor een mooie affiche tegen Ivoorkust met sterspelers als Serge Aurier (Tottenham), Frank Kessié (AC Milan), Nicolas Pépé (Arsenal) en Wilfried Zaha (Crystal Palace). Fans kunnen voor de match per persoon vijf tickets kopen. Ze moeten zich wel in bubbels van één of twee personen organiseren. Zo is het mogelijk om een maximale afstand te bewaren tussen de fans. Elke bubbel laat donderdag links en rechts twee stoelen vrij en voor en achter zich een volledige rij.

“We zijn blij dat onze fans de Rode Duivels opnieuw kunnen aanmoedigen. Ook de Duivels hebben hun fans een jaar lang moeten missen. We vragen de supporters wel om solidair te blijven met de andere fans. We willen ook de volgende thuismatchen van onze nationale teams binnenkort voor publiek kunnen spelen.”
Manu Leroy, Marketing & Communication Director bij de KBVB

Stewards helpen fans het veilig te houden

De Voetbalbond doet er samen met de stewards alles aan om de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust in goede banen te leiden. Zo heeft elk ticket voor de match in het Koning Boudewijnstadion een tijdslot en bijhorend specifieke ingang. Op die manier kunnen de fans vlot hun temperatuur laten meten aan de ingang van het stadion door het Rode Kruis en meteen naar hun eigen plaats stappen. Elke fan draagt een mondmasker en moet blijven zitten. Enkel één verantwoordelijke per groep kan eten en drinken afhalen wanneer hij/zij wil. Stewards staan de fans met raad en daad voor, tijdens en na de match bij. 

“De KBVB toont met deze oefenmatch dat het er alles aan doet om de gezondheid van de fans niet in gevaar te brengen. Doel is dat de Rode Duivels hun drie thuismatchen in november ook met publiek mogen spelen. Dat is zowel voor de Duivels als voor de fans een opsteker om hun groep in de Nations League te kunnen winnen.”
Manu Leroy, Marketing & Communication Director bij de KBVB

Tickets beschikbaar via rbfa.be

Supporters die nog tickets willen kopen voor de match tegen Ivoorkust, surfen naar de website van de Voetbalbond www.rbfa.be.

Bert Bouserie

Bepublic

Pierre Cornez

Press officer, RBFA

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be