Rode Duivels spelen in shirts van Red Flames tegen Polen

In hun tweede groepswedstrijd van de Nations League nemen de Rode Duivels het komende woensdag 8 juni in het Koning Boudewijnstadion op tegen Polen. De KBVB geeft de wedstrijd een bijzonder laagje: de Duivels treden voor het eerst aan in de gloednieuwe uitrusting van de Red Flames. Die hebben, met oog op hun EK, voor het eerst hun volledig eigen uitrusting. De Rode Duivels spelen hun match in een zwart shirt, rode short en rode kousen. 

Onze Rode Duivels brengen door de uitrusting van de Red Flames aan te trekken een eerbetoon aan hun vrouwelijke collega’s tijdens de match tegen Polen en hulde aan de evolutie die het Belgische vrouwenvoetbal vandaag doormaakt. Tegelijk is het een duidelijke en laatste steunbetuiging aan het adres van onze nationale voetbalvrouwen. Die trekken in juli naar Engeland voor hun tweede Europees Kampioenschap op rij. ​ In groep D nemen de Flames het op tegen IJsland (10 juli), Frankrijk (14 juli) en Italië (18 juli). 

“Net daarom is dit de perfecte gelegenheid voor onze Rode Duivels om hun steun te betuigen aan onze Flames in de aanloop naar het EK. Na #DEVILTIME vorig jaar, pakken we midden juni uit met #FLAMETIME. De Flames nemen met hun campagne als het ware de fakkel over van de Rode Duivels om onze eer te verdedigen op het internationale toneel. De campagne wakkert het enthousiasme van onze supporters aan voor het Europees Kampioenschap en geeft onze vrouwen een extra duwtje in de rug om zich te overtreffen tijdens deze EURO. We roepen iedereen alvast op om midden juni over te schakelen op #FLAMETIME-modus.” ​ - Manu Leroy, directeur marketing en communicatie van de URBSFA ​ 
 “De ontwikkeling van vrouwenvoetbal is de afgelopen jaren in een stroomversnelling terecht gekomen, niet in de laatste plaats door de inspanningen van de vrouwenvoetballers zelf. Investeringen en aandacht kunnen de ontwikkeling verder helpen versnellen. Het feit dat de Rode Duivels op deze manier de spotlight die op hen is gericht willen delen met de Red Flames, is hartverwarmend en een grote stap” ​ - Frank Basters, Senior Director Brand Activation adidas Benelux. 

Tickets voor de match tegen Polen zijn nog steeds beschikbaar via deze link. Aftrap komende woensdag in het Koning Boudewijnstadion is om 20U45.

Thomas Rubbens

Campaign Manager, RBFA

Jules Fremaut

PR Consultant, Bepublic Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be