Rode Duivels veilen shirts voor goede doel

Fans kunnen bieden op verjaardagsshirts na interlands tegen Denemarken en IJsland ten voordele van Belgian Red Courts

De komende vier jaar renoveert de Voetbalbond 40 voetbalterreintjes die het 15 jaar geleden met steun van UEFA bouwde. Die Belgian Red Courts moeten uitgroeien tot ontmoetingsplaatsen voor jong en oud. Het is meteen een van de belangrijkste sociale projecten van de KBVB voor de komende jaren. De Rode Duivels, de fiere peters van dit maatschappelijk project, helpen vanaf zaterdag de Belgian Red Courts te financieren. Ze veilen hun spiksplinternieuwe truitjes in het teken van de 125ste verjaardag van de Voetbalbond vanaf de aftrap van de interlands tegen Denemarken en IJsland.

Zaterdag 5 september trappen de Rode Duivels het drukke interlandprogramma op gang met de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Denemarken. Drie dagen later geven ze IJsland partij. Tegen Denemarken zullen de Duivels voor het eerst spelen in hun nieuwe Adidas-uitshirts. Maar ook het truitje voor de thuismatch tegen IJsland is uniek dankzij een speciaal logo voor de 125ste verjaardag van de KBVB. Onze nationale voetbalhelden vinden dat de ideale gelegenheid om als ambassadeurs van het project Belgian Red Courts hun ongewassen voetbaltruitjes te veilen voor het goede doel van de Belgian Red Courts.

Ongewassen collector’s items voor supporters Rode Duivels

Vanaf de aftrap van Denemarken-België, zaterdag 5 september klokslag 20u45, en België-IJsland, dinsdag 8 september vanaf het fluitsignaal om 20u45, kunnen fans van de Rode Duivels bieden op de bijzondere en ongewassen verjaardagsshirts van de 11 basisspelers. Bij een wissel zal ook het shirt van die Duivel meteen tijdens de match beschikbaar zijn op de veilingsite matchwornshirt.com. Na afloop van de wedstrijd komen de shirts van alle 23 Rode Duivels op het wedstrijdblad telkens op de veilingsite. Biedingen starten voor alle shirts aan 89 euro, de prijs van een officieel shirtje. Maar de gedragen truitjes van deze twee interlands zijn in veel opzichten een uniek collector’s item. 

“We bieden de truitjes ongewassen aan. Zo zijn ze het meest waardevol voor onze fans. En voor alle duidelijkheid: er is geen gevaar voor de volksgezondheid. Elk shirt krijgt een UV-C-behandeling om sporen van virussen, bacteriën en zelfs het DNA van onze spelers uit de truitjes te verwijderen. Pas daarna versturen we de shirts naar de winnaars van de veiling.”
Hedeli Sassi, Football & Social Responsibility Coördinator bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond 

Bieden via de website matchwornshirt.com 

Voetbalfans die willen bieden op een truitje, surfen naar de website: https://matchwornshirt.com/club/belgian-red-devils

Denemarken - België: allereerste uitshirt met unieke logo voor 125ste verjaardag KBVB
Veiling start vanaf de aftrap op zaterdag 5 september om 20u45 tot dinsdag 8 september 18u45
Startprijs: 89 euro

België - IJsland: thuisshirt met unieke logo voor 125ste verjaardag KBVB
Veiling vanaf de aftrap op dinsdag 8 september om 20u45 tot en met zaterdag 12 september 20u45
Startprijs: 89 euro

Stefan Van Loock

Press & media officer @BelRedDevils & @BelRedFlames, RBFA

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be