Rode Duivelsfans opnieuw in grote getale welkom in Koning Boudewijnstadion

KBVB houdt minstens 35.000 tickets klaar voor WK-kwalificatiematch België-Tsjechië

De Koninklijke Belgische Voetbalbond wil op zondag 5 september 2021 de fans van de Rode Duivels opnieuw in grote getale verwelkomen in het Koning Boudewijnstadion. Wie een COVID Safe Ticket kan voorleggen, kan in ruil voor 25 euro de Rode Duivels naar de overwinning schreeuwen tijdens de WK-kwalificatiematch België-Tsjechië. “Voor het eerst in bijna twee jaar zal een thuiswedstrijd van de Rode Duivels opnieuw als vanouds doorgaan, zonder bubbelbeperkingen en met een hapje en een drankje voor, tijdens en na de wedstrijd”, zegt Tijs Cools, Fan Relationship Coördinator bij de KBVB. ​

De laatste wedstrijd van de Rode Duivels voor de trouwe thuisaanhang zonder bubbelbeperkingen dateert al van 19 november 2019, toen de Duivels een klinkende 6-1 overwinning tegen Cyprus behaalden. Bijna twee jaar later mag de Koninklijke Belgische Voetbalbond opnieuw de deuren van het Koning Boudewijnstadion helemaal openzwaaien voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië op zondag 5 september. Naast een wedstrijdticket, dat je via de RBFA-app of de website van de KBVB al kan kopen voor 25 euro, moet iedereen ouder dan 12 jaar ook een COVID Safe Ticket kunnen voorleggen. Beperkende maatregelen zoals een maximumgrootte van vriendengroepen of families die samen komen supporteren zijn er niet meer.

“Tijdens de pandemie mochten we bij de wedstrijd tegen Ivoorkust in oktober 2020 wel nog 7.000 fans verwelkomen in het stadion, maar de fanbeleving was door de opgelegde maatregelen toch niet dezelfde. Nu zijn er zeker 35.000 tickets beschikbaar voor onze trouwe thuisaanhang, die opnieuw zoals vroeger op en rond het veld heel wat zal kunnen beleven en voor, tijdens en na de wedstrijd ook gewoon weer toegang krijgt tot de drank- en eetstandjes bij het stadion.”
Tijs Cools, Fan Relationship Coördinator bij de KBVB

Wie als supporter een COVID Safe Ticket (CST) wil aanvragen, kan hiervoor terecht op www.covidsafe.be. Hiermee kan iedereen aantonen dat hij/zij:
* of volledig gevaccineerd is (sinds ten minste 14 dagen)
* of negatief heeft getest op basis van een PCR test (maximum 48 uur)
* of negatief heeft getest op basis van een sneltest (maximum 24 uur)
* of genezen is van een infectie van het Covid-19 virus (maximum 6 maanden)

Tickets voor de wedstrijd zijn te koop vanaf woensdag 18 augustus 12 uur via de RBFA-app of de website van de KBVB.


Stefan Van Loock

Press & Media Officer Belgian Red Devils & Belgian Red Flames

Ken Standaert

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be