Rode Kruis en Yakult willen Vlaanderen aan het lopen krijgen

Ambassadrice Saartje Vandendriessche loopt mee de 20 km van Brussel

Yakult en het Rode Kruis willen Vlaanderen aan het lopen krijgen. Ze roepen iedereen op om mee te lopen met Saartje Vandendriessche op de 20 km van Brussel op 28 mei 2023. Omdat veel lopers last hebben van darmklachten, lanceert Yakult bovendien een e-book met voedingstips om je darmen gezond te houden.

Darmongemakken komen veel voor bij sporters, zeker bij wie aan uithouding doet. Afhankelijk van het onderzoek* spreekt 30 tot wel 90% van de atleten van darmklachten. Zelfs amateursporters hebben hier vaak last van.

De belangrijkste oorzaken voor spijsverteringsproblemen bij sporters zijn een verminderde bloedtoevoer naar de darmen, stress en een mechanische belasting van de darmen. Typische klachten die hieruit voortkomen zijn misselijkheid, een opgeblazen gevoel, buikpijn of krampen. Dat is niet alleen erg ongemakkelijk, maar het haalt je prestaties ook naar beneden. Door de juiste voeding te eten op het juiste moment kan je darmongemakken voorkomen.

Kencho Choju

Niet alleen voor sporters is het trouwens belangrijk om aandacht te hebben voor gezonde voeding. Gezonde darmen vormen de basis voor een lang leven. Of dat is toch wat het Japanse begrip ‘Kencho Choju’ wil zeggen. Deze filosofie legt het verband tussen een gezond spijsverteringsstelsel en je gezondheid. Dr. Minoru Shirota, de stichter van Yakult, geloofde rotsvast in dit concept. Hij gaf er ook de naam aan.

E-book met tips over sport en voeding

Op het internet vind je talloze betrouwbare en minder betrouwbare adviezen over wat je best wel en niet eet als je aan sport doet. Voor wie door het bos de bomen niet meer ziet, heeft Yakult nu een e-book ontwikkeld rond alle belangrijke onderwerpen die met sport en voeding te maken hebben, van de hoeveelheid koolhydraten die je nodig hebt tot de dagelijkse hoeveelheid eiwitten.

Het boek legt bijvoorbeeld uit wat macro- en micronutriëntenbehoeften zijn en hoe je erin kunt voorzien. Je vindt er ook tips over hydratatie, wat je best voor, na en tijdens het sporten eet en wat je kunt doen om darmklachten tijdens het sporten te voorkomen.

Wie zich wil aansluiten bij het Yakult-team met Saartje Vandendriessche en David Antoine als captains, kan zich hier inschrijven: https://20km.redcross.be/events/20km-door-brussels-2023-Yakult

Je wordt uitgenodigd om een fondsenwervingspagina aan te maken voor het Rode Kruis. Yakult zal elk teamlid met 20€ sponsoren.

Perscontact

Anna Lauwaerts

PR Consultant, Bepublic

*Referentie 1: Parnell J.A. et al., J Int Soc Sports Nutr. 2020; 17: 32. Published online 2020 Jun 10. doi: 10.1186/s12970-020-00361-w SCXW126984004 BCX0″ data-ccp-charstyle=”Hyperlink”>Soc Sports Nutr. 2020; 17: 32. Published online 2020 Jun 10. doi: 10.1186/s12970-020-00361-w

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be