Rush op last minutes voor juli en augustus

7 op de 10 Belgen kiezen voor boeking via reiskantoor

De Belg zoekt steeds vaker het reiskantoor op om persoonlijk advies te krijgen. Dat blijkt uit cijfers van touroperator Neckermann die tijdens de eerste helft van juli een stijging met 12 procent van het aantal winkelbezoekers voor een last minutevakantie noteerde in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. “In totaal - zowel vroegboekers als last minutereizigers - heeft 70 procent van de vertrekkers in juli zijn reis in een van onze vakantiewinkels geboekt”, vertelt Leen Segers, woordvoerster bij Neckermann.

Vlak voor het bouwverlof was het razend druk in de vakantiewinkels van touroperator Neckermann. “Door het bouwverlof blijft juli de maand waarin de Belg naar de zon trekt, maar ook nu zijn er nog heel veel mensen op zoek naar een last minute voor eind juli of augustus”, vertelt Segers. “Alle vliegtuigen zitten zo goed als vol, maar richting Corfu, Marokko, Tunesië of Italië zijn er nog enkele plaatsjes voor de tweede helft van juli.” De top drie van de populairste bestemmingen blijven klassiekers zoals Spanje, Griekenland en Turkije. 

Meer dan een weekje
Net zoals tijdens de wintermaanden stelt Neckermann vast dat vakanties steeds vaker 10 à 11 dagen duren. “Het is een tendens die we een half jaar geleden ook al zagen”, vertelt Segers. “De helft kiest deze zomer voor een vakantie van 7 nachten, maar in juli kiest 15 procent voor 9 nachten en zo’n 12 procent voor 10 nachten. Vorig jaar was dat slechts 10 procent en 9 procent.” Die zomerboekingen gebeurden in 7 op de 10 gevallen in een Neckermann vakantiewinkel, de resterende boekingen gebeurden online. “Zowel online als offline betaalt de klant dezelfde prijs”, vertelt Segers. “We merken op dat klanten - ook al hebben ze online al eens ons assortiment bekeken - toch nog graag het persoonlijke en deskundige advies van reisadviseurs krijgen. Bovendien weten zij ook vaak op welke afreisdata de klanten de voordeligste deal kunnen doen.”

Rush op last minutes
De cijfers van de eerste helft van juli bevestigen de trend. “Online zagen we een verdubbeling van het aantal surfers die een last minute voor juli of augustus zoeken”, vertelt Segers. “In de kantoren vertaalde dat zich in 16 procent meer bezoekers tijdens de eerste week van juli en 8 procent tijdens de tweede week van juli in vergelijking met dezelfde periode in 2018. Wie online een voordelige prijs ziet, trekt dus tegenwoordig heel vaak snel naar het kantoor voor bijkomend advies en om ter plekke te boeken. Opvallend is ook dat de laatste dagen heel wat gezinnen aangeven dat ze tussen 20 en 25 augustus nog naar de zon willen vertrekken. Op die manier zijn ze net op tijd terug voor de eerste schooldag en profiteren ze van het feit dat voor sommige bestemmingen de prijzen tot 30 procent lager liggen dan in juli.”

Ken Standaert

PR Consultant

Leen Segers

Woordvoerder Neckermann - Thomas Cook Group

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be