Samensmelting met Zoomit levert Doccle in één klap 1,5 miljoen nieuwe gebruikers op

Overname commercieel beheer van zakelijke verzenders leidt tot één centraal contactpunt voor beide platforms: documenten veilig versturen wordt nog eenvoudiger

Doccle gaat nauwer samenwerken met Isabel Group en neemt het Zoomit-klantenbestand volledig over. Hierdoor krijgen professionele klanten één aanspreekpunt om facturen en andere documenten te verzenden, terwijl de gebruikers van Doccle en Zoomit wel hun vertrouwde platform kunnen blijven gebruiken. “Iedereen wint bij deze samensmelting. Bedrijven zullen veel vlotter hun klanten kunnen bereiken via beide platforms en voor de gebruikers vergroot het aantal organisaties waarmee ze digitaal kunnen werken”, zegt Bram Lerouge, CEO van Doccle. Het platform ziet het aantal klanten met 34% toenemen. Het aantal gebruikers stijgt ineens spectaculair van 2,9 naar 4,4 miljoen.

Met Doccle en Zoomit beschikt Isabel Group over twee belangrijke digitale administratieve platformen voor consumenten, zelfstandigen en kleine ondernemingen in België. Liefst 4,4 miljoen Belgen maken gebruik van Doccle of Zoomit om facturen op een veilige manier digitaal te betalen. Organisaties zoals energiebedrijven, ziekenfondsen en sociale secretariaten moesten tot nog toe echter kiezen tussen beide platformen om hun documenten tot bij de klanten te krijgen, wat niet de administratief eenvoudigste en meest efficiënte manier van werken is. En hun klanten moesten op hun beurt beide platformen raadplegen om hun facturen te kunnen betalen.

Meer duidelijkheid: één contactpunt voor beide platforms

Met deze samenvoeging komt er vooral duidelijkheid op de markt, zowel voor consumenten als voor professionele organisaties. Vooral bij deze professionele organisaties was de vraag hiernaar groot. Doccle wordt voor hen het centrale merk en contactpunt voor de dienstverlening en beheert voortaan de administratie en commerciële belangen. En dat biedt verschillende voordelen. Hierdoor wordt het voor bedrijven minder complex en hoeven ze niet meer te kiezen tussen Doccle en Zoomit. Bovendien wordt het voor die organisaties eenvoudiger om hun klanten op verschillende manieren te bereiken: Zoomit, Doccle Apps, Peppol, mail, eigen portalen en zelfs papier.

“Voor zowel organisaties als consumenten is het vaak een complex web van kanalen voor diverse documenten. Loonstrookjes, facturen en contracten zijn overal verspreid. Door de commerciële benadering voor zakelijke verzenders te centraliseren, versterken we onze missie: administratie voor iedereen zo eenvoudig mogelijk maken.” Marie Costers, VP Business Solutions Isabel Group

Betere dienstverlening: de klant kiest

De Doccle-oplossing bundelt voortaan alle organisaties, maar de samenwerking heeft voor de eindgebruikers geen impact. Zij zullen nog steeds hun documenten in hun huidig digitaal administratieplatform blijven ontvangen. Wie vandaag bijvoorbeeld de factuur van zijn energieleverancier ontvangt in Zoomit, zal die in de toekomst nog steeds in Zoomit toegestuurd krijgen. De consument zal in de toekomst wel meer en meer verzenders zien verschijnen op beide platformen en kan zelf kiezen ​ waar hij zijn facturen afhandelt.

Doccle en Isabel Group blijven de Zoomit-functionaliteit voor banken verder ondersteunen. Voor de financiële instellingen die met Zoomit samenwerken, verandert er niks. Het platform bouwt voorts aan een nieuwe technologische oplossing die meer toekomstgericht en beter geïntegreerd kan worden in hun apps. Hierdoor zullen facturen nog veiliger en beter afgehandeld en betaald kunnen worden. Bovendien worden facturen in Doccle/Zoomit, indien gewenst, naadloos aan accountants bezorgd.

“We zijn tevreden dat we met onze collega’s van Doccle hierop kunnen samenwerken. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van professionele bedrijven om documenten eenvoudiger te verzenden. Voor ons was het belangrijk dat de eindgebruiker, ongeacht de keuze van platform, geen enkele hinder zou ondervinden.” Marie Costers,VP Business Solutions Isabel Group
Doccle-CEO Bram Lerouge.
Doccle-CEO Bram Lerouge.
“Deze samenwerking is een troef op tal van vlakken. Door de samenwerking verbeteren we de dienstverlening significant. Met één technische verbinding kunnen zakelijke verzenders zowel B2C- als B2B-klanten bereiken via eender welk kanaal. De gebruiker zal zijn hele persoonlijke administratie dan weer kunnen beheren in één app die facturen ook zal blijven tonen in de apps van de banken. Na onze recente uitbreiding naar Nederland, waar we ook het vertrouwen winnen van steeds meer bedrijven en gebruikers, is dit weer een mooie stap in onze groei. Ons aantal gebruikers stijgt spectaculair, van 2,9 naar 4,4 miljoen.” Bram Lerouge, CEO van Doccle

Deze samenwerking tussen Isabel Group en Doccle vereenvoudigt het aanbod naar grotere bedrijven, die een rechtstreekse integratie met Doccle/Zoomit wensen. Softwarepakketten die de mogelijkheid voorzien om hun gebruikers (typisch kleinere bedrijven) vanuit hun software B2C- en/of B2B-facturen te verzenden en te ontvangen, zullen kunnen blijven verderwerken met de integraties (APIs) van Isabel Group. ​ Deze laatste zullen gefactureerd en 'geserviced' worden door Isabel Group.

Bram Lerouge

CEO, Doccle

Marie Costers

VP Business Solutions, Isabel Group

Bram Van Hemelryck

Senior pr-consultant, Bepublic

Rafaël Tirmarche

Factivity


 

Over Zoomit:

Zoomit is een gratis dienst van Isabel Group waarmee consumenten documenten zoals facturen en loonbrieven via hun online banktoepassing kunnen ontvangen en betalen. Zoomit telt elke maand meer dan 1,5 miljoen actieve gebruikers bij 13 banken.

Over Isabel Group:

Isabel Group koppelt en vereenvoudigt de administratieve en financiële processen van bedrijven, banken en boekhoudkantoren. De fintech zorgt voor een vlotte en betrouwbare uitwisseling van documenten, betalingen en identiteiten en automatiseert de toegang ertoe. Ongeveer 90.000 ondernemingen, 3.600 boekhoudkantoren, 250 softwarepartners en 2.000 banken werken of koppelen met software van Isabel Group: Isabel 6, Ibanity, CodaBox, ClearFacts, Clearnox, Ponto, KUBE en Zoomit. De groep automatiseert 450 miljoen transacties per jaar of 7,10 miljard euro per dag en staat ook onder licentie van de Nationale Bank van België. Isabel Group is in 1995 opgericht door de vier Belgische grootbanken. In 2021 nam Isabel Group een participatie van 50% in Doccle. Bij Isabel Group werken 350 experts.

Over Doccle:

Voor bedrijven: Doccle is een technologiepartner die white-labeled functionaliteiten ontwikkelt binnen administratie, zoals betalingen, handtekeningen en datadeling. De bestaande administratieve processen verrijken met deze functionaliteiten laat bedrijven toe efficiënter te digitaliseren met minimale impact op hun eigen IT-roadmap. Bovendien kan er door integratie met de Doccle-applicatie rechtstreeks toegang verkregen worden tot 3 miljoen gebruikers om zo de digitalisatie nog verder te versnellen.

Doccle werkt samen met duizenden bedrijven en organisaties uit alle mogelijke sectoren zoals: Acerta, Attentia, CM, De Watergroep, Farys, Aquaduin, KBC, Liantis, Helan, Securex, Telenet, UZA, UZ Leuven, Vivaqua, Water-Link, Primagaz, Partena Professional, UCM, VOO, Colruyt Group, Ecowerf, GHDC... Meer dan de helft van de top 25 Belgische bedrijven is gekoppeld met Doccle.

Voor eindgebruikers: Doccle is het grootste digitale administratieplatform in België. Bijna 3 miljoen Belgen ontvangen, beheren en bewaren documenten op Doccle. Doccle is een slimme administratie-assistent die alle documenten in een betrouwbare digitale omgeving verzamelt. Zo ontzorgt Doccle de Belgen bij hun administratie.

Doccle luistert naar gebruikers en bedrijven om dag in dag uit door te gaan met het bouwen van een veilige en gebruiksvriendelijke digitale administratie. De applicatie wordt gefinancierd door deelnemende bedrijven. Het wordt gratis aangeboden aan de gebruikers.

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be