SBB Accountants & Adviseurs neemt Transitie-Partners over

Het accountants- en adviesbureau SBB bouwt zijn aanbod voor ondernemers verder uit. Het integreert vanaf heden Transitie-Partners uit Hasselt dat gespecialiseerd is in change management en organisatieontwikkeling. Eerder dit jaar nam SBB nog accountantskantoor RVO Finance uit Beveren over en participeerde het in de Leuvense fintech start-up Aeco. SBB investeert daarmee in twee belangrijke pijlers van zijn groeistrategie: de verbreding van zijn dienstverlening en de verdere digitalisering.  

Met een kantorennet van 27 vestigingen, bijna 600 medewerkers en 23.000 klanten, bestaande uit ondernemingen, vrije beroepen en organisaties uit de social profit, is SBB Accountants & Adviseurs één van de grootste accountantskantoren in Vlaanderen. ​ Hoewel het bedrijf vooral voor interne groei kiest, past Transitie-Partners perfect in zijn strategie. 

Raf Sels, ceo SBB: “Met de overname van Transitie-Partners vullen we een hiaat op in ons aanbod. Bij snelgroeiende KMO’s merken we dat ze regelmatig aanlopen tegen problemen die - bij nader onderzoek - vaak te maken hebben met de interne bedrijfsorganisatie of met de bedrijfscultuur. Een bedrijfsleider is niet altijd goed geplaatst om die problemen goed in te schatten omdat hij er middenin staat en dan is het onze taak om de KMO daarop te wijzen. Dankzij de expertise en ervaring van Erwin Driesen en Ludwig Gelders, de twee zaakvoerders van Transitie-Partners, kunnen we nu ook oplossingen aanbieden en helpen we de ondernemer om alle bordjes draaiende te houden.” 
Raf Sels - CEO SBB Accountants & Adviseurs
Raf Sels - CEO SBB Accountants & Adviseurs

Rol van coach 

SBB profileert zich via de overname van Transitie-Partners nog meer als coach van de ondernemer. De tijd dat een ondernemer bij zijn accountant aanklopte, enkel voor de cijfers, is namelijk al lang voorbij. De accountant is hoe langer hoe meer de vertrouwenspersoon bij wie de ondernemer terechtkan voor alle vragen die te maken hebben met het leven van zijn bedrijf: van start over groei tot overlating en opvolging. Elke fase heeft zijn pijnpunten die de accountant meestal vanop de eerste rij ziet ontstaan. ​ ​ ​ ​ ​ 

Erwin Driesen: “Transitie-Partners begeleidt KMO’s die geconfronteerd worden met ‘veranderpijnen’. Dat uit zich bijvoorbeeld in een moeilijke interne samenwerking, projecten die uitlopen of uitdoven, bekwame mensen die vertrekken, het gevoel van ‘alles is dringend en alleen maar brandjes kunnen blussen’ … Wij detecteren de problemen en werken oplossingen uit. Change management, organisatieontwikkeling en cultuurinnovatie zijn daarbij onze bouwstenen.” 
Erwin Driesen, Transitie-Partners
Erwin Driesen, Transitie-Partners

Groei Transitie-Partners 

De twee zaakvoerders van Transitie-Partners uit Hasselt hebben een diverse klantenportefeuille uitgebouwd, gaande van kleine (familiale) ondernemingen tot grote bedrijven en lokale besturen. SBB zal de volledige dienstverlening van Transitie-Partners integreren in zijn aanbod. Transitie-Partners blijft als apart merk bestaan. Op korte termijn zal SBB naast de vestiging in Hasselt, ook regionale teams uitbouwen in de regio van Gent en Leuven. ​ 

Het is vanuit een eigen verandertraject waarvoor SBB een beroep deed op Transitie-Partners dat beide bedrijven elkaar beter leerden kennen. Al snel bleek dat er een goede match was. ​ 

Ludwig Gelders: “We hebben bij de begeleiding van SBB snel gemerkt dat we een visie delen over hoe wij onze rol als adviseur invullen: pragmatisch, oplossingsgericht met een no-nonsense attitude. We hechten net als SBB ook veel belang aan een sterke samenwerking met onze klanten en streven ernaar om hen duurzaam te laten groeien. Vanuit verdere gesprekken is dan het idee gekomen om elkaar te versterken. Transitie-Partners biedt SBB een complementaire dienstverlening en SBB geeft ons de mogelijkheid om te groeien in heel Vlaanderen’. 
Ludwig Gelders, Transitie-Partners
Ludwig Gelders, Transitie-Partners

Over SBB Accountants & Adviseurs 

SBB werkt met ruim 22.000 klanten samen: van starters, ondernemingen, vrijberoepsbeoefenaars tot organisaties in social profit. Met in totaal 27 kantoren bieden we hun een brede expertise in accountancy, fiscaliteit en omgevingsrecht. Bovendien helpen we hen groeien met zakelijk-juridisch advies op maat. Dankzij ons gespecialiseerd kenniscentrum en onze rijke klantenbasis maken meer dan 580 medewerkers van SBB onze belofte waar: samen slim ondernemen. 

Over Transitie-Partners 

Transitie-Partners helpt organisaties met "doelgericht en duurzaam veranderen van binnenuit". ​ Onze aanpak is erop gericht om verbeterpotentieel mét de mensen te ontdekken, samen te leren en veranderingen te realiseren, die strategisch belang hebben én die operationeel direct voelbare toegevoegde waarde creëren en zodoende de duurzaamheid van de verandering verzekeren. Transitie-Partners is een (h)echte ploeg van senior business consultants en executives met elk zijn uitgebreide en praktijkgerichte trackrecord in het leiden en het (her)structureren van organisaties en teams, het ontwikkelen van veranderstructuren en -cultuur, en het inrichten en managen van efficiënte en effectieve processen. Wij zijn overtuigd van de waarde van co-creatie en dat ervaring geen substituut kent. Door het delen van real-life ervaring en het toevoegen van specifieke kennis bieden wij als peer-coach de klant een significante meerwaarde in het aanpakken en verankeren van verandering. 

 

Bart Nelissen

Commercieel directeur, SBB

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be