Securitas Aviation beveiligt luchthaven Charleroi

Securitas Aviation beveiligt luchthaven Charleroi

Het bewakings- en beveiligingsbedrijf levert voortaan oplossingen aan alle openbare luchthavens van België

Securitas Aviation heeft het contract voor de screening en toegangscontrole van de luchthaven Brussels South Charleroi Airport gewonnen. Het bewakingsbedrijf zal passagiers en bagage screenen, de perimeter bewaken en de bewakingscamera’s monitoren. Hierbij wordt een 300-tal bewakingsagenten ingezet.

 

Securitas Aviation heeft twee loten voor de beveiliging van de luchthaven Brussels South Charleroi Airport binnengehaald. Securitas Aviation zal personen en bagage binnen de luchthaven controleren, mobiele rondes uitvoeren, de perimeter bewaken en de bewakingscamera’s monitoren.

Alles bij elkaar zullen er voortaan een 300-tal mensen onder de vlag van Securitas Aviation werken om reizigers te verwelkomen en de luchthaven te beveiligen. Dat is een grote uitdaging nu Brussels South Charleroi Airport is uitgegroeid tot één van de belangrijkste luchthavens in de Benelux. De activiteiten groeien de laatste jaren razendsnel: 3,8 miljoen passagiers in het eerste semester, goed voor een groei van 7% op 1 jaar tijd.

“Het is een zeer belangrijk contract waarbij we onze ervaring en expertise als bewakingsbedrijf in de luchtvaartsector borgen,” aldus Koen Colpaert, woordvoerder van Securitas Aviation.

Behalve bewakingsdiensten biedt Securitas Aviation ook technologische oplossingen en meer en meer ‘hospitalitydiensten’ op luchthavens aan. “Er is een duidelijke trend naar een verhoogde bezoekersbeleving of ‘passenger experience’, waar Securitas Aviation sinds verschillende jaren op inzet. Dankzij deze visie kan Securitas Aviation bijdragen aan de ambitie van Brussels South Charleroi Airport om haar activiteitenpool verder te ontplooien,” aldus Cliff Lodewijckx, Gedelegeerd Bestuurder Securitas Aviation.

 

Een grote HR-uitdaging

Een van de bijzonderheden van dit soort contracten is dat het personeel dat al ter plaatse werkt, wordt overgenomen. Securitas Aviation zal de komende maanden dus ongeveer 300 personen integreren. “Een complexe integratie, maar eentje waar Securitas Aviation al de nodige ervaring in heeft. We brengen meerwaarde door onder meer te focussen op opleidingen en personeelsbeheer,” aldus Cliff Lodewijckx.

“We kijken uit naar deze nieuwe samenwerking. Securitas Aviation heeft ons de voorbije maanden reeds getoond een betrouwbare een flexibele partner te zijn tijdens ad hoc piekmomenten. We geloven in Securitas Aviation om onze ambities op een veilige en gastvrije manier te ondersteunen”, besluit Frédéric Gaillard, Director BSCA Security.

 

Over Securitas

Securitas is wereldwijd vooruitstrevend in kennis over veiligheid. Securitas combineert mensen, technologie en kennis om op maat van de klant efficiënte veiligheidsoplossingen te leveren. Meer dan 330.000 werknemers maken een verschil in zowel de residentiële sector, bij KMO’s, grote ondernemingen als in de publieke sector.

Securitas Aviation is een gespecialiseerde divisie van de groep Securitas, die zorgt voor specifieke veiligheidsoplossingen voor de luchtvaartsector. Ze is internationaal actief in 29 landen, op 200 luchthavens, met ongeveer 24.000 medewerkers. In België bestaat deze divisie uit Securitas Transport Aviation Security NV, Securitas Transport Aviation Security Wallonia  NV, Securitas Aviation Service Solutions NV en Securitas Airport Services NV.

 

Contacteer ons
Koen Colpaert Woordvoerder, Securitas
Koen Colpaert Woordvoerder, Securitas
Over Bepublic