Securitas bewaakt nieuw NAVO-hoofdkwartier

Naast de dagelijkse activiteiten zal Securitas ook instaan voor de veiligheid en bewaking tijdens speciale evenementen, zoals de ministeriële bijeenkomsten en de NAVO-top.

Securitas heeft het contract binnengehaald voor de private bewaking van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Om dat gebouw te beschermen, voert Securitas sinds 1 januari een aantal basistaken uit op het vlak van bewaking en receptie diensten.

Begin 2018 verhuisde de NAVO naar zijn gloednieuwe hoofdkwartier in Evere. Het gebouw is gelegen op een site van 41 hectare en telt zeven verdiepingen met een totale oppervlakte van meer dan 245.000 vierkante meter. Er werken 4.000 werknemers, maar dagelijks ontvangt het hoofdkwartier ook veel bezoekers.

Toegevoegde waarde

Sinds 1 januari 2019 verzorgt Securitas de gespecialiseerde bewakingsactiviteiten in deze gevoelige omgeving. Het gaat om onder meer de toegangscontrole, receptie en VIP-vervoer.
Bijzonder bij dit type contract is dat een groot deel van het personeel dat al op de site werkte werd ingelijfd. Deze bewakingsagenten moesten natuurlijk voldoen aan de vele vereisten.

“Het was een uitdagende integratie die moest worden doorgevoerd in een relatief korte tijdspanne. Maar het was niet de eerste keer dat we voor zo’n grote uitdaging stonden. Securitas heeft een jarenlange ervaring in de bewaking van klanten met een hoog risicoprofiel: ambassades, internationale instellingen en Europese toppen.”

Sven De Smet, Area Manager Diplomatic & High Risk bij Securitas.


Alle bewakingsagenten kregen naast hun basistraining een aangepast lessenpakket met een focus op de NAVO-hoofdkwartieromgeving. De NAVO vond in Securitas meteen een partner die veel belang hecht aan flexibiliteit en gastvrijheid: de bewakingsagenten die verantwoordelijk zijn voor de receptie worden immers ondergedompeld in het delicate karakter van de hospitalitysector, waar bewaking ook gepaard moet gaan met een optimale klantbeleving.   

Professionalisme
Naast de dagelijkse activiteiten zal Securitas ook instaan voor de veiligheid en bewaking tijdens speciale evenementen, zoals de ministeriële bijeenkomsten en de NAVO-top. De flexibiliteit die Securitas aan de dag legt wat betreft planning van bewakingsagenten blijkt daarbij een sterke meerwaarde.


 “We kijken uit naar de verdere samenwerking met Securitas en zijn ook dankbaar voor alle reeds gedane inspanningen. De nieuwe omgeving vergt heel wat flexibiliteit, geschikte trainingen op alle niveaus en een menselijke aanpak.”

Alex Hauwaert, Head Protective Security Branch bij NAVO

 

Over Securitas

Securitas is wereldwijd vooruitstrevend in kennis over bewaking en veiligheid. Securitas combineert mensen, technologie en kennis om op maat van de klant efficiënte oplossingen te leveren. Meer dan 330.000 werknemers maken een verschil in zowel de residentiële sector, bij KMO’s, grote ondernemingen als in de publieke sector. In België telt Securitas meer dan 6000 werknemers.

 

Mieke Loncke

Woordvoerder, Securitas

Younes Al Bouchouari

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be