Securitas kiest voor RightCrowd beveiligingswearables

Securitas exclusief verdeler van RightCrowd’s innovatieve beveiligingsoplossing in België en Luxemburg

Securitas België en RightCrowd hebben een overeenkomst gesloten waardoor Securitas België exclusief verdeler wordt voor RightCrowd’s innovatieve beveiligingsoplossing voor België en Luxemburg. Dit partnership onderstreept het toenemende belang van technologie in het kader van totale beveiligingsoplossingen. Securitas zal ook zelf RightCrowd beveiligingswearables ter beschikking stellen van haar personeel en bezoekers. De oplossing wordt begin 2019 geïnstalleerd in de hoofdzetel van Securitas België in Neder-Over-Heembeek.

 

De beveiligingswearables van RightCrowd laten toe om onmiddellijk te beoordelen of mensen of objecten al dan niet de toestemming hebben om in een bepaalde ruimte of op een specifiek evenement aanwezig te zijn. Daar waar bestaande beveiligingsoplossingen focussen op de toegangscontrole, maakt de technologie van het voormalige Ticto het mogelijk om permanent aanwezigheidscontroles uit te voeren. Door deze bevoegdheid zichtbaar te maken, zorgt RightCrowd ervoor dat mensen actief kunnen deelnemen aan het beveiligingsproces en als dusdanig een sterke eerste beveiligingslaag vormen. En dat is uniek.

De gepatenteerde technologie van RightCrowd elimineert niet alleen bestaande issues, zoals het zogenaamde tailgating (één persoon opent de deur, en anderen volgen zonder te badgen) of het doorgeven en vervalsen van badges, maar maakt het ook mogelijk om nieuwe vormen van toegangs- en aanwezigheidscontrole door te voeren. Dat vergroot het algemene beveiligingsniveau aanzienlijk.

Securitas is als wereldwijd marktleider op het vlak van beveiliging continu op zoek naar nieuwe technologieën die de dienstverlening naar haar klanten nog kan verbeteren.   Het bedrijf biedt reeds geruime tijd technologische toepassingen zoals intelligente camera's, toegangscontrole en perimeterbewaking aan. Met RightCrowd voegt het bedrijf daar een unieke en innovatieve oplossing aan toe die ervoor zorgt dat enkel geautoriseerde mensen aanwezig kunnen zijn op bepaalde plaatsen binnen bedrijven, overheidsgebouwen of op evenementen.

“Securitas is als specialist in dit domein de ideale partner voor ons. Securitas heeft een ijzersterke reputatie in de beveiliging van grote bedrijven en overheden, en zet daarenboven volop in op technologische vernieuwing om hun beveiligingsoplossingen steeds efficiënter en kosteffectiever te maken”, zegt Bart Vansevenant, mede-oprichter van Ticto, dat recent overgenomen werd door RightCrowd. “We zijn dan ook bijzonder verheugd dat Securitas beslist heeft om onze oplossing ook intern in gebruik te nemen. Het toont nogmaals de kracht en het uniek karakter van onze oplossing aan. Door autorisatie zichtbaar te maken kan eenieder bijdragen tot een veilige werkomgeving.”

 

“Securitas zet technologie in om efficiënter te werken en om haar dienstverlening te optimaliseren. De beveiligingswearables van RightCrowd helpen om dit te realiseren. Wij blijven hierbij inzetten op een combinatie tussen mensen, technologie en kennis.  Mensen zijn namelijk onmisbaar in een proactief veiligheidsbeleid. Oog voor detail, nervositeit detecteren en het geheel overschouwen zijn menselijke competenties die technologie nooit volledig kan vervangen.’,” stelt Dirk Peeters, Business Unit Director Technology Securitas België

Over RightCrowd

RightCrowd maakt oplossingen die organizaties toelaten om hun business, operationele en beveiligingssystemen op mekaar af te stemmen, en om kritische safety, beveiligings- en compliance processen te automatiseren. RightCrowd werd opgericht in 2004, en haar oplossingen werden succesvol uitgerold in grote wereldwijde organizaties, inclusief bedrijven ui the Fortune 50. RightCrowd name recent het Belgische Ticto -  pionier in beveiligingswearables over. Elke Ticto wearable laat toe om meteen te zien of mensen of objecten de autorisatie hebben om op een bepaalde plaats of evenement aanwezig te zijn, of om een bepaald voertuig of werktuig te gebruiken. Daar waar traditionele fysische beveiligingsoplossingen zich richten op toegangscontrole, laat Ticto permanente aanwezigheidscontrole toe. Ticto maakt beveiliging zichtbaar. Voor meer informatie kan u terecht op http://www.ticto.com en http://www.rightcrowd.com.

 

Over Securitas

Securitas is wereldwijd vooruitstrevend in kennis over bewaking en veiligheid. Securitas combineert mensen, technologie en kennis om op maat van de klant efficiënte oplossingen te leveren. Meer dan 330.000 werknemers maken een verschil in zowel de residentiële sector, bij KMO’s, grote ondernemingen als in de publieke sector. In België telt Securitas meer dan 6000 werknemers. Voor meer informatie kan u terecht op http://www.securitas.be.

 

Mieke Loncke

persverantwoordelijke Securitas

Bart Vansevenant

co-founder Ticto

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be