Securitas neemt SIS over

Belangrijke uitbreiding voor safety-diensten

Securitas neemt het bedrijf SIS nv (Services in Safety) over. SIS is gevestigd in de Antwerpse haven en gespecialiseerd in het leveren en verhuren van totaaloplossingen in brand- en veiligheidswachten. SIS stelt ook veiligheidsadviseurs, gasanalisten en preventieadviseurs te werk, en verhuurt safetymateriaal zoals volgelaatmaskers, detectieapparatuur, harnassen, en veiligheidskoffers. SIS telt 50 werknemers en heeft een zakencijfer van ±6mio EUR. Met deze overname versterkt Securitas haar positie in safety.

De laatste jaren heeft Securitas haar diensten uitgebreid van klassieke manbewaking naar geïntegreerde oplossingen. De overname van SIS past in deze strategie. Op een paar jaar tijd kende Securitas een sterke groei op vlak van safety-opleidingen. Zo bv. heeft Securitas het aantal deelnemers aan de ‘Opleiding kleine blusmiddelen’ in haar Fire Fighting Truck op twee jaar tijd verdubbeld naar 8700 in 2018.

 

“De opgebouwde kennis en de aanwezigheid van SIS in de petrochemische cluster in de haven van Antwerpen zijn een ideale aanvulling op onze diensten en klantenportefeuille. We zijn vandaag definitief de weg ingeslagen naar ‘geïntegreerde veiligheidsoplossingen'.” 

Sven De Smet, Area Manager High Risk and Safety.


“Tijdens de gesprekken met Securitas bleek vrij snel dat we dezelfde visie delen over de toekomst van safety. We voorzien ook in de nodige continuïteit naar onze klanten toe, aangezien ons team integraal behouden blijft, en ik als bedrijfsleider aan boord blijf. De schaalvoordelen die een multinational als Securitas biedt, zijn zonder twijfel interessant voor onze klanten.” 

Voormalig eigenaar van SIS, Joël Goffart.

Koen Colpaert

Woordvoerder, Securitas

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be