Securitas op zoek naar 340 extra bewakingsagenten

Kwart meer aanwervingen: steeds meer bedrijven investeren in private beveiliging

Steeds meer bedrijven en instellingen in ons land investeren in de beveiliging van hun gebouwen en activiteiten. Daarom werft bewakingsonderneming Securitas deze maand in één keer 340 extra bewakingsagenten aan. In totaal zal Securitas dit jaar een kwart meer bewakingsagenten in dienst nemen dan andere jaren. De toenemende vraag naar bewaking komt er onder meer door de verhoogde dreiging in heel Europa. Maar dat is lang niet de enige reden: België is ook bezig aan een inhaalbeweging wat betreft private veiligheid. Met 142 bewakingsagenten per 100 000 inwoners staat ons land slechts op een 14de plaats in Europa.

***

Met de zomer in aantocht, nadert traditioneel één van de drukste periodes van het jaar voor de bewakingssector. Dit jaar zal het nog drukker worden, want steeds meer bedrijven en evenementen doen een beroep op professionele bewakingsagenten. Dat is deels te wijten aan de verhoogde dreiging die Europa al sinds begin vorig jaar in zijn greep houdt. De extra vraag naar bewakingsagenten komt vooral vanuit instellingen of bedrijven, maar ook van winkelcentra en organisaties van manifestaties en sportwedstrijden.

Daarom gaat Securitas nog deze maand op zoek naar 340 extra agenten, zo’n kwart meer als de voorbije jaren. De stijgende vraag naar bewakingsagenten past ook in de inhaalbeweging die ons land doorvoert op het vlak van private veiligheid.

“Op Europees vlak bekleedden we vorig jaar met 142 bewakingsagenten per 100.000 inwoners amper de 14de plaats. Gezien de maatschappelijke context beseffen vandaag steeds meer bedrijven het belang van privé-bewaking.”

Karl Bolle, HR Director bij Securitas

Iederéén komt in aanmerking

Jonge talenten, parttimers, vrouwen of 50-plussers: iedereen komt in aanmerking voor een job bij Securitas. Wie zich bij de functie van bewakingsagent de klassieke spierbundel voorstelt, heeft het mis.

“We zoeken naast de klassieke bewakingsagenten ook personeel voor de meldkamers, voor het analyseren van bewakingsbeelden, ingenieurs, brandbestrijders, mensen voor onthaalfuncties, etc.”

Karl Bolle

Securitas zet trouwens voor haar veiligheidsbeleid in op een combinatie van de klassieke manbewaking en het gebruik van nieuwe technologieën, zoals slimme camera’s en het gebruik van big data.

Alle kandidaat-agenten moeten bereid zijn een intensieve opleiding te volgen. Iedereen  wordt vooraf door Binnenlandse Zaken gescreend, zoals wettelijk voorzien, vooraleer ze een vergunning krijgen. Bovendien moeten alle kandidaat-agenten een verplichte opleiding van vijf weken volgen. Wie voor de opleiding slaagt en zijn vergunning krijgt, zal bovendien niet onmiddellijk ingezet worden op de meest risicovolle plaatsen. Dus geen bewaking van luchthavens, kerncentrales of belangrijke instellingen, wel in bijvoorbeeld winkels of parkeerterreinen.

“De belangrijkste voorwaarde is dat kandidaat-bewakingsagenten de waarden van Securitas - integriteit, waakzaamheid en hulpvaardigheid - onderschrijven.

“Daarnaast zijn bepaalde vaardigheden essentieel: de ideale bewakingsagent is stressbestendig, flexibel, opmerkzaam en is in staat om steeds de rust te bewaren.”

Karl Bolle

Sollicitanten zijn bij voorkeur tweetalig, zeker als ze in Brussel tewerkgesteld worden. Voor wie in Vlaanderen zal werken, is alleen Nederlands voldoende. Hetzelfde geldt voor Franstaligen in Wallonië.

Over Securitas:

Securitas is wereldwijd marktleider op het vlak van beveiliging en is actief in sectoren zoals permanente bewaking, technologische oplossingen, advies en trainingen. Door zijn wereldwijde ervaring kan Securitas inspelen op de specifieke behoeften van de klant om zo de meest efficiënte veiligheidsoplossing te vinden. Securitas stelt wereldwijd 320 000 mensen te werk, van de kleinste winkels tot de grootste luchthavens. In België werken er 5 500 mensen bij Securitas.

Karl Bolle

HR Director, Securitas

Johanna Laurent

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be